Kære minister, kom og mød en kontanthjælpsmodtager ramt af loftet

Hvis Beskæftigelsesministeren er interesseret i at møde en kontanthjælpsmodtager, der er ramt af loftet, er han altid velkommen til en kop kaffe hos Næstehjælperne
Hvis det står til Næstehjælperne behøver Jørn Neergaard Larsen ikke drikke sin kaffe på kontoret.
Hvis det står til Næstehjælperne behøver Jørn Neergaard Larsen ikke drikke sin kaffe på kontoret. Foto: Sara Gangsted/Scanpix/arkiv

33.000 danskere er ramt af kontanthjælpsloftet, men beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har ikke mødt en eneste af dem. Det fortalte han i sidste uge til Avisen.dk og Ugebrevet A4.

Hos Næstehjælperne, der er er en frivillig gruppering med over 8.000 medlemmer på Facebook, forstår man ikke, at ministeren aldrig har mødt en kontanthjælpsmodtager, der er ramt af det nye loft.

Som reaktion på det har Næstehjælperne valgt at invitere ministeren på en kop kaffe, hvor han eftersigende vil kunne møde mange skæbner ramt af loftet. Det fortæller Linda Villadsen og Carsten Larsen, der står bag Næstehjælperne.

For ifølge Carsten Larsen vil det være sværere for Jørn Neergaard Larsen at føre den nuværende politik, hvis han mødte nogle af de folk, som den omfatter.

- Det vil være sundt for ministeren at møde sin egen politiks konsekvenser. Måske vil han endda få et mere nuanceret syn på den virkelighed, som kontanthjælpsmodtagerne lever i uden for Christiansborg, siger Carsten Larsen til Avisen.dk. 

Forbered dig på kritik

Næstehjælperne håber, at ministeren vil tage imod invitationen, men selvom de lover at sætte en hyggelig ramme for mødet og spæde til med kaffe og kage, kan de ikke love feststemning.

- Det kan være en god oplevelse for alle parter. Men han skal nok være klar over, at det ikke ligefrem er palmeblade, der vil blive spredt ud, og glæde og lykke, der vil møde ham, hvis han dukker op. Vi kan tilbyde ham gratis kaffe og kage og en masse omsorg med søde mennesker, men han vil nok også blive mødt af nogle kritiske spørgsmål, siger Carsten Larsen.

I sidste uge sagde Jørn Neergaard Larsen til Ugebrevet A4, at han personligt læser alle de henvendelser, som han modtager fra borgere. 

- Jeg læser alle henvendelser, som bliver sendt direkte til mig, sagde Jørn Neergaard Larsen til Ugebrevet A4.

Især henvendelser fra vrede og desperate borgere, gør et stort indtryk på ministeren.

- Det, som igen og igen slår mig, er det, jeg kalder svigt. Jeg synes simpelthen, det er helt forfærdeligt at opleve, at vi går og bryster os af, at vi har et hurtigt, effektivt, velfungerende arbejdsmarkeds- og socialsystem, der er præget af en aktiv arbejdsmarkedspolitik, sagde han.

Nok læser ministeren de mange henvendelser, han får, men han afviser over for Avisen.dk at svare på invitationen fra Næstehjælperne. 

I stedet henviser ministeriet til sidste uges interview, hvor han altså udtalte, at han læser alle henvendelser.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.