DEBAT

Kære Inger: Jeres kampagne skaber ikke job

Sara Elizabeth Daley langer i et debatindlæg i Information ud efter Venstres kontanthjælpskampagne og den måde, den er med til at italesætte kontanthjælpsmodtagere.
Sara Elizabeth Daley langer i et debatindlæg i Information ud efter Venstres kontanthjælpskampagne og den måde, blandt andre Inger Støjberg er med til at italesætte kontanthjælpsmodtagere.
Sara Elizabeth Daley langer i et debatindlæg i Information ud efter Venstres kontanthjælpskampagne og den måde, blandt andre Inger Støjberg er med til at italesætte kontanthjælpsmodtagere.

”Jeres kampagne skaber ikke arbejdspladser, og den motiverer ingen. Den er med til at cementere jer som en elite, der har ret til at klistre andre til. Til at håne dem, der ikke ligner jer.”

Sådan lyder det i dag i et debatindlæg i Information målrettet Inger Støjberg (V).

Indlægget er skrevet af 33-årige Sarah Elizabeth Daley, der – som hun selv formulerer det – er kontanthjælpsmodtager, men også mor, akademiker, homoseksuel og en masse andre ting. Og kommer som reaktion på Venstres kontanthjælpskampagne, hvor netop blandt andre Inger Støjberg har meldt ud, at kontanthjælpen skal skæres.

”Jeres logik er helt enkel: Giv de arbejdsløse færre penge, så det kan betale sig at arbejde. For 2.000 kroner mere om måneden rækker kun til et par sko, og det er ikke incitament nok til at arbejde. Undskyld mig, Inger, den konklusion siger langt mere om jeres position og privilegier end om os,” lyder det videre i indlægget.

Her gør hun det også klart, at det ikke er helt så let, som Venstre gerne vil gøre det til, at få et job og få pengene til at slå til.

Hun understreger også, hvor svært det er at holde ryggen rank i et system, hvor man konstant mistænkeliggøres, og hvor det mærkat, der sættes på en, er med til at definere en som doven og som samfundsnasser.

”Dit partis kampagneplakater klistres ikke kun på byens mure. De klistres på levende mennesker, der i forvejen har svært ved at ånde og bevæge sig. Skammen er handlingslammende,” skriver hun og opfordrer Inger Støjberg til at tage ansvar for sin position i hierarkiet.

”Stop op, Inger. Du skal være dig dine privilegier og magt bevidst. Brug den til at skabe i stedet for at splitte og trampe på andre, lyder det”


Læs hele indlægget fra Information her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.