DEBAT

"Kære borgerlige. Måske har ledige betalt jeres børnehave"

Borgerlige politikere skal stoppe med at beskylde arbejdsløse for at bruge fællesskabets penge, for de gør selv det samme, mener debattør.
Søren Pape og resten af højrefløjen har glemt, at de også selv har brugt og bruger penge og hjælp fra fællesskabet, mener Pelle Dragsted.
Søren Pape og resten af højrefløjen har glemt, at de også selv har brugt og bruger penge og hjælp fra fællesskabet, mener Pelle Dragsted. Thomas Lekfeldt / Scanpix

Stop med at beskylde de ledige for at nasse på samfundet, og stop med at inddele danskerne i ydere og nydere.

Sådan lyder budskabet fra Pelle Dragsted, der er politisk rådgiver for Enhedslisten, i et debatindlæg i dag på Politiken.dk.

Han reagerer på en kampagne, som Konservatives formand Søren Pape netop har indledt. Her opfordrer Pape til at bevare den gensidige forsørgerpligt for par på kontanthjælp med det argument, at man selv skal tage sig af sine egne, før man spørger naboen om hjælp.

"Men kære Søren Pape. Hvem betalte for din vuggestue og børnehave? Hvem betalte for undervisningen, da du gik i folkeskole? (...) Og hvem skal betale din gavmilde folketingsløn, hvis du en dag vælges til tinget?
Kunne det tænkes, at det var nogle af de mennesker, der efter krisen er blevet ramt af arbejdsløshed?" skriver Pelle Dragsted i debatindlægget på Politiken.dk.

I virkeligheden trækker vi alle på fællesskabets hjælp i perioder af vores liv, pointerer Dragsted.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.