Kære Anders Samuelsen. Jeg kan ikke undvære mine kollegaer

Det offentlige kan slankes med 10 %, sagde Anders Samuelsen forleden, og det reagerede en sosu-assistent på med et offentligt brev
Scanpix - Claus Fisker

Social- og sundhedsassistent Heidi Møller fik gang i tankerne og tasterne, da hun hørte, at Liberal aAliance vil skære det offentlige med 10 procent.

Ifølge Heidi Møller betyder det fyringer af 92.000 medarbejdere, og det er 92.000 for meget, mener klummeskribenten på debatsiden Uden Filter.

Til 16 beboer var vi i dagvagten 5 medarbejdere. Det lyder måske af meget, men når et menneske er meget fysisk plejekrævende, så kan man altså ikke bare lige få dem op af sengen og i tøjet på et kvarter. Fordi vi ikke var nok personale endte det ofte med, at beboerne kom op sent hen af formiddagen og ikke nåede til de få aktiviteter, der blev tilbudt dem. Måske fik de ikke engang morgenmad.

Henriette skal passes godt

Hun henviser til Henriette, der boede på plejehjemmet i 10 år. Henriette havde indtil for 10 år siden levet et normalt liv. Så indtraf en ulykke, og hun vågnede lam op. Hun kunne kun blinke med øjnene.

Kravet var, at blot en medarbejder skulle vende Henriette i sengen, og det betød, at der ikke var nogen til at sikre en blød og god "landing".

Således opfordrer hun Anders Samuelsen til at komme ud i virkeligheden.

- Kære Anders Samuelsen. Det Offentlige kan sagtens undvære 92.000 medarbejdere, men så bliver det helt klart endnu mere ensomt for Henriette. Der bliver helt klart endnu flere, der ikke når deres morgenmad. Der bliver helt klart også flere, som sumper hen i en tilstand af håbløshed og ensomhed. Det kan jeg som en faglig stolt social- og sundhedsassistent simpelthen ikke stå model til, og hvem vil du egentlig have skal vende Henriette i fremtiden?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.