Kær kælegris skaber glæde på landets plejehjem

Historiefortæller Else Marie Kristensen og hendes kære kælegris Buzz tager ud på plejecentre i hele landet og fortæller klassiske eventyr.
Buzz Øffesen har naturligvis sin egen Facebook-side, hvor du kan følge med i grisens liv.
Buzz Øffesen har naturligvis sin egen Facebook-side, hvor du kan følge med i grisens liv. Privat/Facebook

Nøj, hvor er den kær, kælegrisen Buzz Øffesen. En lille fyr på 12 kilo, som sammen med sin ejer Else Marie Kristesen skaber glæde og smil, når makkerparret tager ud og besøger ældre på landets plejecentre.

Mens Buzz gryntende går rundt og hilser på beboerne, fortæller hans menneskemor Else Marie Kristensen historier for de ældre.

- Jeg fortæller eventyr, hvor jeg kan inddrage Buzz. Det vil sige en masse eventyr, hvor der er grise med, som for eksempel de tre små grise. Og så fortæller jeg lidt om, hvem Buzz er også, siger hun til FOA.dk, der bringer et sødt videoindslag om grisen, som du kan se ved at klikke her.

Populær grisebasse

I 12 år har Else Marie Kristensen fortalt historier til børn. Og i december tog hun den kun 10 måneder gamle Buzz med på et plejecenter for første gang. Hun fortæller til FOA, at grisebassen er meget populær.

- Selvfølgelig er der nogle af de ældre, der synes, det er lidt mærkeligt. Men de fleste vil gerne sige hej og give ham en gulerod.

Undersøgelser har flere gange vist, at dyr har en positiv indvirkning på syge og ældre. Ældrekommissionen anbefalede da også for et par år siden, at plejehjemmene skulle åbne op for kæledyr.

Det er ikke længere så ualmindeligt, at et plejehjem har en hund eller kat boende. Men grise-besøg - det får de ældre ikke hver dag.

Hvis du vil vide mere om Buzz Øffesen, kan du følge med i grisens liv på Facebook, hvor den naturligvis har sin egen side.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.