Kæmpe optog mod racistiske betjente

I både New York og Washington D.C. var 25.000 mennesker samlet for at understrege deres vrede over politiet og retssystemet i USA.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Lørdag gik det største antal demonstranter på gaden over hele USA, siden uroen og utilfredsheden over politivolden rettet mod sorte amerikanere for alvor brød ud.

Den største forsamling kunne opleves i landets største by New York, hvor der blev meldt om mindst 25.000 demonstranter på Manhattan.

Men også i hovedstaden Washington D.C. gik et lignende antal mennesker i en protestmarch ned ad Pennsylvania Avenue, hvor de mindedes de ofre, der er blevet dræbt af politiet alene i år. De mest iøjnefaldende er Michael Brown, der blev skudt af politiet i Ferguson, og Eric Garner, der mistede livet i et kvælertag under en anholdelse i New York. I ingen af tilfældene er der ført sag mod betjentene.

Barack Obama og andre politikere har lovet, at der vil ske ændringer i politiets metoder fremover, og at befolkningen vil få tiltroen til retssystemet tilbage igen. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.