Kæmpe jobfest på vej i Nordjylland

Et stort vindmølleprojekt forventes at skabe vækst og job i tusindvis.
Projektet går ud på at rejse seks kæmpevindmøller mellem Frederikshavn og Hirsholmene. Arkivfoto.
Projektet går ud på at rejse seks kæmpevindmøller mellem Frederikshavn og Hirsholmene. Arkivfoto. Foto: PETER KLINT/POLFOTO

Et kæmpe vindmølleprojekt ud for Frederikshavn Havn ser ud til at få medvind.

En stor gruppe virksomheder arbejder sammen om projektet, som går ud på at rejse seks kæmpevindmøller mellem Frederikshavn og Hirsholmene. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

I september kunne avisen fortælle om projektet ved navn Demonstrationsprojekt Frederikshavn og planerne om vindmøllerne, som er på størrelse med verdens største vindmølle, der står i det nationale testcenter i Østerild.

Siden har både Energistyrelsen og klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) været i dialog med Demonstrationsprojekt Frederikshavn.

Potentialet i arbejdspladser måles i titusinder og i skatteindtægter i milliarder, skriver Demonstrationsprojekt Frederikshavn.

I beskrivelsen af projektet nævnes Hanstholm, Hvide Sande og Esbjerg som eventuelle byer, som konceptet kan udbredes til. På lokalt plan i Frederikshavn vurderes det, at demonstrationsprojektet kan skabe mellem 300 og 500 arbejdspladser på få år.

Projektet forventes ifølge Nordjyske Stiftstidende igangsat i løbet af 2015.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.