"Kæmpe belastning": Så meget arbejder landets betjente

Skæve arbejdstider og utrolig lange arbejdsdage er hverdag for mange politibetjente i dag. Det hårde arbejdsmiljø betyder, at flere betjente bukker under for presset.
Der er krise hos politiet, advarer politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. Kun flere ressourcer kan løse problemet, mener han.
Der er krise hos politiet, advarer politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. Kun flere ressourcer kan løse problemet, mener han. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/Arkiv

Arbejdsdage på helt op til 15 timer, mere end en weekend-vagt om måneden og inddragelse af fridage med kort varsel er nogle af de forhold, som landets betjente må finde sig i, skriver BT.

Politibetjentene må også acceptere, at de i nogle uger skal arbejde langt over 50 timer.

Det er politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, der advarer om, at det danske politi er i krise. De danske politifolk er så pressede, at det går ud over de ansattes trivsel.

Politiformanden mener, at flere ressourcer er det eneste, der kan løse problemet.

Går glip af børnenes fødselsdage

Opråbene om de elendige arbejdsforhold hos politiet er ikke nye toner. Avisen.dk har tidligere på efteråret skrevet om, at det danske politi føler sig presset til det yderste.

En af bivirkningerne fra den travle hverdag i politiet er blandt andet stress.

Men også i politibetjentenes privatliv kradser krisen. Det betyder blandt andet, at flere betjente bliver skilt.

- En betjent kan blive kaldt på arbejde fem minutter inden, vagten begynder. Så får vedkommende 50 procent i timetillæg – så 12 timer bliver 18 timer i overarbejdstillæg. Men det er stadig ikke sjovt. Specielt hvis man har børn, som har fødselsdag den dag. Folk er pressede, og der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe belastning for familien, siger Jørgen Jensen, der er formand for Vestegnens Politiforening til BT.

Siden terrorangrebet i København i februar har politibetjentene i Vestegnen haft ekstraordinært meget at se til, mener han.

Det går udover politiet som helhed, at der er for få betjente om for mange opgaver, pointerer Jørgen Jensen

- Vi skal have flere politibetjente. Ellers kan filmen knække både for den enkelte betjent og for dansk politi, siger han til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.