Kabineansatte hos SAS går på arbejde igen

Stemningen blandt det strejkende kabinepersonale er vendt. De genoptager arbejdet klokken 12.
Det strejkende kabinepersonales talsmand Jakob Esposito oplyser, at de genoptager arbejdet kl. 12 mandag.
Det strejkende kabinepersonales talsmand Jakob Esposito oplyser, at de genoptager arbejdet kl. 12 mandag. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Det strejkende kabinepersonale hos SAS vil genoptage arbejdet klokken 12 efter trusler om fyring. Det oplyser deres talsmand, Jakob Esposito, til Ritzau.

- Stemningen lige nu er, at de angiveligt vil genoptage arbejdet klokken 12, siger han til Ritzau.

De strejkende har holdt møde siden klokken 9 mandag på Hotel Park Inn for at drøfte situationen. Lige nu er der ifølge Ritzaus udsendte pause i mødet, hvor de fremmødte 200 ansatte kan svare på en e-mail fra SAS-ledelsen.

SAS gav søndag de kabineansatte et ultimatum: Enten møder de på arbejde på deres næste vagt, eller også kan de betragte sig selv som fyret. Fristen er klokken 12.

Årsagen til, at stemningen blandt de strejkende er vendt, er juridisk rådgivning fra deres fagforbund, CAU.

- CAU har givet dem nogle meget klare signaler om, hvad det er for en situation, de står i, hvis de siger nej. Det er det, der har gjort udslaget, siger Jakob Esposito. Hvad det præcis er for nogle råd, skal CAU selv redegøre for, understreger talsmanden.

Søndag pålagde Arbejdsretten det strejkende kabinepersonale at gå i arbejde igen. Det skete ikke, og SAS svarede igen med et ultimatum.

Enten møder de strejkende op til deres næste vagt på SAS-flyene, eller også kan de betragte sig selv som fyret.

Ifølge de strejkendes talsmand har SAS suspenderet 27 af de ansatte med den begrundelse, at de har presset kolleger til ikke at gå i arbejde.

Striden mellem SAS og de kabineansatte handler om overflytning af 147 ansatte fra SAS til datterselskabet Cimber.

De ansatte får, som de skal ifølge loven om virksomhedsoverdragelse, de samme rettigheder med løn og arbejdsforhold i de første to år, som de har i SAS.

Det er blandt andet de arbejdsmæssige forhold efter denne periode, der har bundfrosset forholdet mellem SAS og det strejkende kabinepersonale.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at SAS mandag har aflyst 50 flyafgange.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.