K-profil i modvind: Stillede vilde krav til ansat

Rasmus Jarlov tilbød en jobansøger arbejde under forhold, der betegnes som 'daglejervilkår'.
Rasmus Jarlov grundlage sit firma 2012 i frustrationen over at stå uden arbejde, da han ikke blev genvalgt til Folketinget året før.
Rasmus Jarlov grundlage sit firma 2012 i frustrationen over at stå uden arbejde, da han ikke blev genvalgt til Folketinget året før. Foto: SCANPIX arkiv

Den konservative politiker Rasmus Jarlov er havnet i strid modvind midt under valgkampen.

BT kan i dag afsløre, at Jarlov til sin private virksomhed forsøgte at hyre en mand til at arbejde for sig under forhold, som fagforbundet 3F og en ekspert betegner som 'daglejervilkår af værste skuffe.'

Rasmus Jarlov grundlagde i 2010 turistvirksomhed Hamlet Tours. Dette forår søgte en arbejdsløs historiker, som BT har talt med, job hos Hamlet Tours.

Ifølge jobopslaget skulle han arbejde som chauffør og guide henover sommeren og køre turisterne til forskellige seværdigheder på Sjælland.

Men, skriver BT, den kontrakt, han fik tilsendt, lever ikke op til kravene for et ansættelsesbevis. Den følger heller ikke til fulde den overenskomst, som Rasmus Jarlov ellers hævder, at han følger.

I kontrakten er lønnen ikke angivet korrekt. Der mangler desuden rettigheder om ferie, pension og fridage. 3F vurderer kontrakten til at være så kritisabel, at man nu overvejer at rejse en faglig sag.

Ifølge kontrakten ville historikeren kun blive lønnet for de timer, han blev kaldt på arbejde, og han ville kunne aflyses med få timers varsel. Arbejdstiden ville være skiftende.

- Den er helt uden for nummer og uden for den overenskomstdækning og regulering af arbejdsmarkedet, fordi den ikke giver rettigheder til den ansatte, men kun til arbejdsgiver, siger Henning Jørgensen, der er professor ved Aalborg Universitet, til BT om kontrakten.

BT har haft Rasmus Jarlov i tale, og han beklager, hvis han har lavet en fejl - og siger desuden, at han helt generelt vil sige, at hvis der er noget i ansættelseskontrakten, som man er i tvivl om, vil han anbefale, at man stiller spørgsmålene til mig, i stedet for at sende dem til BT for at "ramme en politiker midt i hans valgkamp."

Den pågældende historiker siger til BT, at han nåede at kvitte sit job som handicaphjælper for at arbejde i Jarlovs firma. Men at han droppede det nye job efter kort tid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.