K-profil erkender: Chikanerede Frank Jensen i en brandert

"Jeg kan i dag sige, at jeg var ung og lavede noget dumt en aften, hvor jeg nok havde fået for meget at drikke." Det fortæller den konservative Mai Mercado om en heftig hændelse, som ligger år tilbage.
Mai Mercado, der i dag er de konservatives politiske ordfører, har fået tilgivelse af Frank Jensen, fortæller hun.
Mai Mercado, der i dag er de konservatives politiske ordfører, har fået tilgivelse af Frank Jensen, fortæller hun. Scanpix- arkivfoto

Et halvråddent grisehoved kastet i haven, fotografering ind af soveværelsesvinduet og konservative smædesange.

Alt sammen udført af Konservativ Ungdoms topfolk.

Det vækkede daværende justitsminister og nuværende overborgmester i København Frank Jensen (S) en augustnat i 2001 i hans sommerhus ved Skælskør. Kort efter eksploderede sagen i medierne og daværende partileder Bendt Bendtsen truede med at smide hele KU ud af partiet. Politiet endte med at give ni KU'ere bøder for gadeuorden.

Her 13 år efter erkender partiets nuværende politiske ordfører, Mai Mercado, at hun var en af de ni, skriver metroxpress.

Har sagt undskyld til Frank Jensen

"Vi holdt fest i et sommerhus, KU ejer, og fik sent på aftenen den idé at gå over og synge slagsange hos den daværende justitsminister kort derfra," siger Mai Mercado, der dengang var 20 år og lokalformand for KU i Odense.

Hun fortæller, at hun ikke kendte til grisehovedet og ikke så nogen fotografere ind af vinduerne. Dagen efter kom politiet og afhørte flokken.

"Jeg kan i dag sige, at jeg var ung og lavede noget dumt en aften, hvor jeg nok havde fået for meget at drikke. Det tror jeg, alle unge kender. Selv om der ikke var noget ondt ment, så skulle jeg ikke have deltaget. Demokrati er jo også at respektere andres holdninger," fortæller Mai Mercado til metroxpress.

Da hun kom i Odense Byråd, hvor hun siden blev viceborgmester 2009, bad hun om et møde med Frank Jensen.

"Her undskyldte jeg, at jeg var en af dem, som havde vækket ham, hans kone og børn den nat. Og at jeg virkelig var ked af det. Det endte med, han gav mig et kram og fortalte, at det ikke gjorde noget," siger Mai Mercado.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.