Jyske brødre scorer millioner på telefonspil

To brødre trækker igen et stort millionbeløb ud af deres succesrige spilfirma. 30 millioner bruger hver dag spillet Subway Surfers.
Et sjældent billede af den ene halvdel af succes-brødrene Simon og Jakob Møller - det er Jakob på billedet. Billedet er taget i marts 2011 - lidt mere end et år inden brødrene ramte guldåren med mobilspillet Subway Surfers.
Et sjældent billede af den ene halvdel af succes-brødrene Simon og Jakob Møller - det er Jakob på billedet. Billedet er taget i marts 2011 - lidt mere end et år inden brødrene ramte guldåren med mobilspillet Subway Surfers. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

På bare tre år har spiludviklerne Simon og Jacob Møller Jensen fra Silkeborg scoret intet mindre end 250 millioner kroner.

Det skriver Finans.dk.

De to brødre, som holder sig under offentlighedens radar, har i det seneste regnskab, som sluttede med udgangen af april, et overskud i firmaet Kiloo ApS på 57 millioner kroner.

Hele overskuddet trækkes ud af regnskabet som udbytte til de to ejere, skriver Finans.dk.

Kiloo ApS, som blev grundlagt i 2000 og har hovedkvarter i hjertet af Aarhus, står bag spillet Subway Surfers, som er firmaets mest kendte spil. Det er udviklet til mobiltelefoner og er enormt populært.


Subway Surfers har 30 millioner aktive brugere hver dag.

Spillet er udviklet til Google Android, iOS, Windows Phone og Windows 10 Mobile og blev udgivet i maj 2012.

Ifølge Finans.dk har Subway Surfers cirka 30 millioner aktive bruger hver dag, og i 2015 var spillet det mest downloadede på verdensplan.

Spillet er gratis, men brugerne kan tilkøbe fordele, som kan bringe dem videre i spillet.

Kiloo står også bag mobilspillene Frisbee Forever, Bullet Time og Stormblades.

I 2011 tjente virksomheden lidt over en million kroner og beskæftigede knap 20 ansatte. I dag er overskuddet langt større, og der sidder følge Finans.dk cirka 90 ansatte på Kiloos kontorer i Aarhus, København og Budapest.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.