Jysk topklub præsenterer solidt overskud

AaB kan fremvise et overskud på 41,1 millioner kroner efter skat i 2014. Forbedring på 68,2 millioner kroner.
Det er primært deltagelsen i Champions League-kvalifikationen og deltagelsen i Europa Leagues gruppespil, der har sikret AaB det store overskud.
Det er primært deltagelsen i Champions League-kvalifikationen og deltagelsen i Europa Leagues gruppespil, der har sikret AaB det store overskud. Foto: BONNERUP CLAUS/Polfoto

Bestyrelsen i Aalborg Boldspilklub A/S, som står bag fodboldklubben AaB, kan fremvise et overskud på 41,1 millioner kroner efter skat i 2014.

Det er en forbedring på 68,2 millioner kroner i forhold til 2013.

AaB oplyser, at det primært er deltagelsen i Champions League-kvalifikationen og deltagelsen i Europa Leagues gruppespil, som har sikret det store overskud.

- Resultatet for 2014 er meget tilfredsstillende, og det er noget, som alle med relation til AaB kan være stolte af, siger AaB's administrerende direktør, Stephan Schors, i en pressemeddelelse.

- Sammenholdt med den nylige kapitaludvidelse betyder resultatet, at vi nu kan tænke og investere langsigtet i en både sportslig og kommerciel udvikling inden for de nuværende rammer.

- Samtidig er vores fokus dog stadig at holde styr på den primære drift, men fundamentet for AaB er endog meget solidt, siger Schors.

AaB vandt både DM-guld og pokalturneringen i 2014. Klubben indtager i øjeblikket fjerdepladsen i Alka Superligaen.

Skærer man den sportslige succes væk, ses fortsat et positivt resultat, oplyser klubben, som tidligere har meldt ud, at man forventede et overskud mellem 40 til 50 millioner kroner for 2014.

Resultatet af transferrettigheder er faldet fra 9,2 millioner kroner i 2013 til 5,8 millioner kroner i 2014. Sidste år sagde AaB farvel til profilerne Kasper Kusk og Lasse Nielsen.

AaB forventer et resultat for 2015 på mellem nul og fem millioner kroner, og det skyldes ifølge klubben investeringer som følge af overskuddet i 2014.

Transferindtægter og europæisk deltagelse er ikke medregnet i forventningerne til 2015.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.