Jysk pølsemand afvist af banken: Nu har han kæmpe succes

Banken ville ikke låne ham penge. Men det ville en gruppe private investorer godt.
Banken troede ikke på projektet. Men heldigvis gav pølsemanden ikke op.
Banken troede ikke på projektet. Men heldigvis gav pølsemanden ikke op. Foto. Scanpix/Morten Melhede

Nix, nej, det vil vi ikke. Sådan var beskeden fra banken til David Allermann, da han kom for at låne 400.000 kroner til en ny pølsevogn i Vejle.

Dr.dk fortæller i dag historien om Vejle-pølsemanden, der trods afvisningen fra banken fik pengene i hus og i dag har stor succes med at lange røde og ristede over disken.

For da banken sagde nej, blev David Allermann stædig. Han satte sig ved computeren, søgte på alternative lån og fandt frem til hjemmesiden Lendino.dk, som er en låneportal for såkaldte crowdlån. Altså et sted, hvor virksomheder kan låne penge af private investorer.

Lendino vurderede, at pølsemandens regnskaber og økonomi så fornuftige ud og valgte derefter at udbyde lånet på deres hjemmeside.

Og der var bingo: Allerede inden for to døgn fik David Allermand et crowdlån, og så var pølsevogen hjemme. Mange af dem, der lånte ham penge, var virksomheder og lokale kunder.

- Jeg havde ikke lige regnet med, at det gik så stærkt, og at det var så mange forskellige, der støttede, siger han til dr.dk.

Den stædige mand driver i dag seks pølsevogne og er chef for ialt 32 medarbejdere. Og ja, han har skiftet bank.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.