Jysk pølsedrama: Chokeret Marianne fyret med fire dages varsel

Fjern din pølsevogn inden fire dage. Den besked fik pølsedamen Marianne fra Silkeborg.
Fjern din pølsevogn. Marianne Jensen (som dog ikke er personen på billedet) blev fyret med fire dages varsel.
Fjern din pølsevogn. Marianne Jensen (som dog ikke er personen på billedet) blev fyret med fire dages varsel. Scanpix arkiv

Vi skal grave under din pølsevogn, så nu er du altså fyret.

Den besked har Marianne Jensen, som er pølsevognsforpagter i Silkeborg, fået med kun fire dages varsel. Det skriver lokalmediet Silkeborg Nyt.

Fyringen er kulminationen på en lang og forvirrende pølsekrig, som den populære pølsedame uforvarende er blevet fanget i. Hun forpagter pølsevognen, som er ejet af Tulip, og står på Torvet i Silkeborg lige over for Silkeborg Kommune. Kommunen skal grave ud til en parkeringsplads netop der, hvor pølsevognen står. Derfor havde Tulip i første omgang opsagt Marianne Jensen til 1. oktober.

I slutningen af august meldte Tulip dog pludselig ud, at de gerne ville forlænge opsigelsesperioden, så Marianne Jensen først skulle pakke pølserne væk 1. januar. Det var hun lettet over, for så kunne hun nå at få juleperioden med.

Men den 7. september lå der et brev fra Tulip: Marianne Jensen var fyret med fire dages varsel, for Silkeborg Kommune havde fremrykket datoen for gravearbejdet. Så nu hænger hun på udgifterne til det lager, hun netop havde købt ind, men ikke kan nå at få solgt.

Tulip har haft sine advokater til at se på sagen, og understreger, at de ifølge kontrakten kan opsige Marianne Jensen med dags varsel. De har dog tilbudt at betale hende for tabt arbejdsfortjeneste frem til 1. oktober, skriver Silkeborg Nyt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.