Jysk motorvej spærret: Spektakulær transport af verdens største møllevinge

Verdens længste møllevinge blev i nat transporteret op gennem Jylland.
Se flere videoer på Localeyes.dk
Henter afspiller ...
localeyes.dk

Det var noget af et syn, der mødte natlige trafikanter op gennem Jylland.

Verdens største møllevinge med en længde på 88,4 meter blev nemlig i aftenen og nattens løb transporteret fra Lunderskov ved Kolding til Aalborg af motorvej E45.

Vingens længde betød, at man måtte fjerne autoværn og spærre motorvejen i begge retninger, da transporten skulle ind på motorvejen fra afkørslen ved Øster Uttrup Vej/Kalkgraven. Det var dog kun kortvarigt, at motorvejen måtte spærres.

Den særlige transport krævede stor forsigtighed. Læsset var nemlig 4,47 meter højt, og køretøjer må maksimalt være 4,50 meter høje, når de kører på de danske veje.

Den lange vinge er bygget så robust, at den kan modstå vægten af ti fuldvoksne elefanter uden at knække. Når vingespidsen er i topfart, er det med en Formel 1-racers hastighed på 300 kilometer i timen.

LM Wind Power har forberedt turen i ni måneder for at sikre, at vindmøllevingen kommer hele vejen til Aalborg uden at blive beskadiget og uden selv at lave ravage. I Aalborg skal vingen kvalitetstestet på Blaest Blade Test Center.

Vagtchef hos Nordjyllands Politi, Bent Højgaard, fortæller til Ekstra Bladet, at transporten gik uden trafikale problemer.

Se flere videoer på Localeyes.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.