Jysk gulerodskonflikt løst: Pakkefirma indgår overenskomst

Tirsdag eftermiddag har firmaet GBJ indgået en aftale om overenskomst med 3F.
Fotoet er fra 12. januar i år, hvor et byggefirma blev blokeret af 3F og  Byggefagenes Samvirke i Aalborg.
Fotoet er fra 12. januar i år, hvor et byggefirma blev blokeret af 3F og  Byggefagenes Samvirke i Aalborg. Foto: Scanpix arkiv

Tirsdag eftermiddag har firmaet GBJ indgået en aftale om overenskomst med 3F.

Dermed stopper 3F-konflikten mod firmaet, der er underleverandør til en af Danmarks største producenter af gulerødder og rodfrugter, Danroots ved Bjerringbro, skriver Fagbladet 3F.

Medarbejdere hos Danroots' underleverandør firmaet GBJ har tjent mellem 56 og 100 kroner i timeløn. 3F indledte konflikt mod GBJ Packing i marts i år.

- Det er dejligt og en kæmpe sejr for den danske model. Vi er glade for den opbakning, vi har fået i konflikten. Nu ser vi frem til et godt og konstruktivt samarbejde med GBJ Packing, siger Bent Madsen, formand for 3F Bjerringbro & Omegn.

Med aften er firmaets medarbejdere blandt andet garanteret 136 kroner i timen samt tillæg for overarbejde. Den nye overenskomstaftale træder i kraft ved arbejdstids begyndelse onsdag 11. maj 2016.

Fagbladet 3F har tirsdag eftermiddag forgæves forsøgt at få kommentarer fra GBJ Packings ejer og direktør, Torben Rud Nielsen. Det samme gælder Danroots' ejer og direktør, Klaus Vestergård

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.