Jysk gårdejer giver million-arv til sygehus

Til alt held var sygehuset i Farsø ikke nedlagt. Derfor levede Region Nordjylland op til betingelserne og kunne modtage en arv på én million kroner.
I 2007 truede Region Nordjylland med at lukke Farsø Sygehus på grund af besparelser. Men sygehuset overlevede og har nu arvet én million kroner - netop fordi det fortsat er i drift.
I 2007 truede Region Nordjylland med at lukke Farsø Sygehus på grund af besparelser. Men sygehuset overlevede og har nu arvet én million kroner - netop fordi det fortsat er i drift.
Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

Det var ikke urimelige betingelser nu afdøde gårdejer Poul Krog stillede for at hjemegnens sygehus kunne arve én million kroner af ham.

For det første, så måtte arven ikke føre til besparelse i sygehusets budget. For det andet så skulle sygehusets ledelse råde over pengene og bruge dem til det, de fandt bedst for sygehuset.

Desuden ville arven kun komme til udbetaling, hvis sygehuset fortsat lå på adressen, og at bygningerne stadig var i brug som sygehus, når han døde.

De betingelser levede Region Nordjylland op til, kunne regionsrådets medlemmer konstatere på dets seneste møde.

Det skriver Nordjyske.

Således tilflyder der en million kroner til Farsø Sygehus og gårdejer Poul Krog, der døde i april, fik sin sidste vilje og støttede hjemegnens sygehus.

Ugift og med kørekort

Poul Krog levede ifølge avisen hele sit liv på Årupgård ved Vognsild, få kilometer øst for Farsø. Her drev han sammen med tre brødre en gård.

Poul Krog blev 97 år og døde som den sidste af brødrene. Og  - som sine brødre - gik han ugift gennem livet og kørte tilmed bil indtil sin død.

Ledelsen på Farsø Sygehus oplyser, at den sammen med personalet vil finde den rette måde at anvende millionen på.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.