Juventus genvinder pokaltitel med sent sejrsmål

Alvaro Morata blev skiftet ind efter 108 minutter, og to minutter senere afgjorde han Coppa Italia-finalen.
Mario Lemina (Juventus) og Cristián Zapata (AC Milan) duellerer om bolden i intens Coppa Italia-finale.
Mario Lemina (Juventus) og Cristián Zapata (AC Milan) duellerer om bolden i intens Coppa Italia-finale. Foto: Andrew Medichini/AP

For andet år i træk og for 11. gang i historien kan Juventus lade sig hylde som vinder af Italiens pokalturnering i fodbold, Coppa Italia.

På Stadio Olimpico i Rom blev rivalen AC Milan slået med 1-0 efter forlænget spilletid takket være en perfekt timet indskiftning af den spanske angriber Alvaro Morata.

Spanieren havde blot været på banen i to minutter, da han efter 110 minutters spil stod helt umarkeret bagest i feltet efter et indlæg. Ganske overbevisende flugtede han bolden i det korte målhjørne.

I ren desperation efter Juventus' sene mål forsøgte Keisuke Honda at snyde sig til et straffespark, men den hoppede dommeren ikke på. Heller ikke en indskiftet Mario Balotelli kunne tvinge kampen ud i en straffesparkskonkurrence.

AC Milan havde ellers det statistiske overtag kampen igennem, hvad angår afslutninger og boldbesiddelse, men det lykkedes ikke at skyde hul på Buffon-reserven Neto i Juventus' mål.

I slutningen af april vandt Juventus klubbens femte mesterskab på stribe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.