Jussi Adler-Olsen: Løkke sparker fattige ud i mørket – og har ingen planer for dem

Den verdensberømte forfatter er klar med den syvende bog i serien om ’Afdeling Q’.
- Socialrådgiverne sidder i et system, der er så rigidt, at de ikke for alvor kan sondre mellem, hvem der har behov, og hvem der ikke har.
- Socialrådgiverne sidder i et system, der er så rigidt, at de ikke for alvor kan sondre mellem, hvem der har behov, og hvem der ikke har. Foto: Scanpix/arkiv

Unge piger, der misbruger de offentlige systemer, er helt centrale karakterer i Jussi Adler-Olsens nyeste roman i serien om ’Carl Mørck’ og ’Afdeling Q’.

Den danske hitforfatter langer ud efter de såkaldte ’selfie-piger’, der er curlet frem af ’liberaliseringstendenser’ i samfundet og af deres forældre. De er ifølge Jussi Adler-Olsen nu blevet en torn i øjet på landets socialrådgivere, som blot kan se til, mens pigerne udnytter de sociale ydelser.

Det siger han i et interview med BT.

Her fortæller han, hvordan han i arbejdet med den nye roman ’Selfies’ har fået indblik i fortroligt materiale via en kvindelig jurist i Københavns Kommune.

Det afslører – ifølge Jussi Adler-Olsen – at omkring 800 unge, kvindelige kontanthjælpsmodtagere i København aldrig nogensinde vil komme videre, uanset hvad de bliver tilbudt af kommunen. Én droppede eksempelvis at blive frisør på den første dag, fordi hun skulle feje, mens de andre gik til frokost – og fordi hun fik stress af at høre på kundernes problemer. Én anden fik lægens ord for, at hun var ’aktivitetsintolerant’.

Det gælder dog langtfra alle landets kontanthjælpsmodtagere, mener den 66-årige forfatter. Da han bliver spurgt, om han er solidarisk med pigerne, svarer han:

- Jeg synes selv, jeg nuancerer det. Ingen tvivl om, at pigerne er svigtet af deres forældre… Hør her, jeg er ikke ude efter kontanthjælpsmodtagerne generelt. Fattigdomsreformen noget skidt. Jeg har det skidt med, at den mindre bemidlede skal sparkes ud i mørket. Hvad skal der ske med dem inden for de næste fire-fem år? Det har Lars Løkke overhovedet ingen planer for. Som han aldrig har. Der er aldrig planer om, hvad vi gør lige nu. Det er meget bekvemt altid 2020 eller nu 2025, siger Jussi Adler-Olsen.

'Selfies’ udkommer senere på året.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.