Jussi Adler efter brud med Aalbæk: Laver aftale med nyt filmselskab

Succes-forfatteren Jussi Adler-Olsen har indgået aftale med Nordisk Film.
- Mit venskab med Nordisk Film handler grundlæggende om gensidig personlig og faglig tillid, åben dialog og respekt omkring processen at skabe film, siger Jussi Adler-Olsen.
- Mit venskab med Nordisk Film handler grundlæggende om gensidig personlig og faglig tillid, åben dialog og respekt omkring processen at skabe film, siger Jussi Adler-Olsen. Foto: Scanpix arkiv

Selvom filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens populære bøger om Carl Mørck og Afdeling Q har været dundrende succeser, har den populære forfatter stoppet samarbejdet med Zentropa, som har produceret de første tre film i serien.

Men bare rolig, der er flere film på vej i serien, hvoraf "Kvinden i buret" var den første. Det bliver bare Nordisk Film, som skal producere dem. Det hæderkronede gamle danske filmselskab har nemlig købt rettighederne til filmatiseringen af de sidste bøger.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse. 

Baggrunden for bruddet med Peter Aalbæk og Zentropa kan meget vel være, at Jussi Adler-Olsen ikke har haft den indflydelse på filmene, han havde ønsket sig, skriver BT.

Kilder i branchen har over for BT bekræftet, at Jussi Adler-Olsen tilsyneladende var utilfreds med Zentropas filmatisering af hans bøger. Samtidig skulle han angiveligt have underskrevet en klausul om at han ikke måtte deltage i pressearbejdet eller udtale sig om filmene.

Peter Aalbæk komenterede i marts kontroverset over for BT:

- I må spørge Jussi, hvad tvisten går ud på, hvis der altså er en tvist. Jeg laver gerne flere film, og alt tyder på, at det danske folk også gerne vil have mere, sagde han. 

Men noget kunne tyde på, at Jussi Adler-Olsen har savnet noget i arbejdsrelationen med Zentropa, som han nu kan få hos Nordisk Film. 

- Gennem de seneste par år har jeg opbygget et venskab med Nordisk Film, der bestyrker mig i, at Nordisk Film vil kunne producere film, som jeg vil være stolt af at lægge navn til, udtaler han i pressemeddelelsen fra Nordisk Film og fortsætter: 

- Mit venskab med Nordisk Film handler grundlæggende om gensidig personlig og faglig tillid, åben dialog og respekt omkring processen at skabe film.

Der er foreløbig udkommet seks Afdeling Q-bøger, men Jussi Adler-Olsen planlægger at skrive i alt ti bøger i serien. Nordisk Film forventer derfor at skulle producere i alt seks Afdeling Q-film over en årrække, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.