Jussi Adler afslører: Nikolaj Lie Kaas kan have lavet sin sidste Afdeling Q-film

Jussi Adler-Olsen er ved at lægge sidste hånd på syvende bind i bestseller-serien om Afdeling Q. Han har planlagt ti i alt. Nordisk Film har overtaget rettighederne efter Zentropa.
Måske bliver filmatiseringen af "Journal 64" sidste gang vi ser Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i en Afdeling Q-film.
Måske bliver filmatiseringen af "Journal 64" sidste gang vi ser Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i en Afdeling Q-film.
Foto: Scanpix/arkiv

Nordisk Film har fået rettighederne til Jussi Adler-Olsens næste seks bøger om Afdeling Q.

Dermed kan Nikolaj Lie Kaas dage være talte. Det siger Jussi Adler-Olsen til BT.

I modsætning til de fire første Afdeling Q-film har forfatteren nemlig med skiftet fra Zentropa til Nordisk Film fået mere indflydelse på manuskripter med mere.

- Med al respekt for dem begge to, så er det dygtige skuespillere, men måske er det ikke de rigtige, siger Jussi Adler-Olsen til avisen.

Fares Fares i fare

Således er det ikke kun Nikolaj Lie Kaas, som er i fare for at blive sat af rollelisten. Også makkeren Fares Fares kan blive skiftet ud, fortæller Jussi Adler-Olsen, som med skiftet til et andet filmselskab ser en mulighed i at begynde fra bunden på alle mulige måder.

Ligesom James Bond

Den mulighed bekræfter Henrik Zein, der er direktør i Nordisk Film. Han sammenligner muligheden for forandring med James Bond-filmene, hvor der - med større eller mindre succes - er skiftet hovedrolleindehaver adskillige gange.

Zentropas farvel til Afdeling Q er begyndt med filmatiseringen af den fjerde film, "Jounal 64". Den får premiere i 2018.

Imens er Jussi Adler-Olsen i gang med at skrive de sidste linjer i den syvende bog i serien. Bestseller-forfatteren har planlagt 10 bøger om afdelingen, og rettighederne til de sidste seks ligger således nu hos Nordisk Film.

Filmrettighederne til Jussi Adler-Olsen bestseller-romaner om Afdeling Q har skiftet hænder fra Zentropa til Nordisk Film. Foto: Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.