Julia Lahme: Rejste sig efter fyring, men det koster

Hun er er kendt ansigt i Danmark og en kvinde, der ikke er bange for at fortælle, hvad hun mener – og det gør hun her: Om sit liv som selvstændig og om børn på kontoret.
Julia Lahme fra den gang, hun var chefredaktør på modebladet Cosmopolitan.
Julia Lahme fra den gang, hun var chefredaktør på modebladet Cosmopolitan. Scanpix

Julia Lahme er direktør for sit eget firma, forfatter og kendt fra blandt andet programmerne ”Danmarks dejligste slotshoteller.” Og så er hun en sej kvinde, der efter en fyring besluttede, at sådan skulle det aldrig være igen:

- Da jeg blev sagt op som chefredaktør for seks år siden, følte jeg, at gulvtæppet blev trukket væk under mig. Det ville jeg for alt i verden ikke opleve igen. Derfor har jeg også arbejdet så hårdt for at få fod under eget bord. Selvfølgelig oplever jeg indimellem modvind, men ingen får lov til at skubbe mig omkuld på den måde igen, siger hun til soendag.dk

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke, at dit ansigt afslører om dig

Et selvstændigt liv koster

Julia Lahme besluttede altså for seks år siden, at hun aldrig skulle fyres igen. Hun blev selvstændig og er det stadig, men med et travlt familieliv, så er det ikke kun lutter idyl, fortæller hun til ugebladet.

LÆS OGSÅ: Her er maden, der udfører mirakler mod din stress

Hun forklarer, hvordan hun ved fødslen af hende og manden Johans første barn, var så ophængt i forsøget på at bygget et firma op, at hun ikke kunne tage fri og gå hjemme med sønnen, Sofus:

Da Sofus var spæd, var jeg i gang med at bygge mit bureau op og nødt til at arbejde igen efter fødslen for ikke at tabe det hele på gulvet. Vi tog et banklån og ansatte en barnepige, som gik på arbejde sammen med mig. Mens jeg var til møde, gik hun tur med Sofus, og når det var tid til at amme, bankede hun på, siger Julia Lahme til soendag.dk

LÆS OGSÅ: Poupulær brystbombe: Derfor har jeg været gift så længe

Det er anderledes ja, men ikke mindre sejt af den grund og muligvis en god inspiration til de mange kvinder, der hver dag kæmper for at balancere familieliv og et selvstændigt arbejdsliv.

Julia Lahme er glad for sin hverdag og synes, at det bedste er, at hun selv kan bestemme over den. Men det har også været hårdt ind imellem at have spædbørn og være selvstændig samtidig, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Av av: Derfor bliver dine tømmermænd værre og værre

Hun vil ikke fremstille det som idyl, for det er det bestemt ikke. Er børnene syge, så skal hun stadig af sted på job. Der er ingen vej udenom, men til gengæld styrer hun selv andre sider af din hverdag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.