'Juleønsket' vs. EU-debat: Her så flest med

Danskerne foretrak julekalender og dokumentar frem for en partileder-debat op til afstemningen om retsforbeholdet.
Mere end end million danskere så med, da TV 2's julekalender Juleønsket løb over skærmen tirsdag aften.
Mere end end million danskere så med, da TV 2's julekalender Juleønsket løb over skærmen tirsdag aften. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Slaget om tv-seerne blev tirsdag aften vundet af TV 2.

Kanalen trak med første afsnit af årets julekalender og dokumentaren om syv forskellige personer med navnet Jens Jensen langt de fleste tv-seere.

Hele 1.111.000 så med, da første afsnit af Juleønsket løb over skærmen. Seerandelen for den profilerede familiejulekalender, der har blandt andre Signe Skov, Lærke Winther og Magtens Korridor-forsanger Johan Olsen på rollelisten, lå på 50,8 procent. Det vil sige, at godt halvdelen af de danskere, der havde tændt for tv'et klokken 20, så med, og det er den højeste seerandel til en julekalender-premiere på TV 2 siden 2011.

Men også det efterfølgende program 'Vi er Jens Jensen' trak godt i seerne. Programmet, der dykker ned i livet hos syv personer med Danmarks mest gennemsnitlige navn, blev set af 589.000 seere, mens seerandelen var på 28 procent. Til sammenligning havde TV 2 i gennemsnit 450.000 seere på samme tidspunkt de foregående fire tirsdage i november.

På DR var der derimod sat fokus på torsdagens afstemning om retsforbeholdet med programmet Demokratiets Aften. Det var dog ikke helt lige så populært hos seerne. 487.000 så med, da partilederne debatterede, hvad afstemningen betyder for Danmark, og programmet havde en seerandel på 23,1 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.