Julekalenderstjerner: Her er vores egne yndlingsserier

Gennem årene er der blevet lavet mange forskellige julekalendere, men nogle står mere stærkt end andre.
Sofie Gråbøl spiller Snehvides stedmor, Den onde dronning i DR's nye julekalender "Den Anden Verden".
Sofie Gråbøl spiller Snehvides stedmor, Den onde dronning i DR's nye julekalender "Den Anden Verden". Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Når kalenderen siger december, er der tradition for at samle hele familien inde foran fjernsynet, så hyggen kan brede sig i takt med julekalenderens historier udfolder sig på skærmen.

Skuespillerne fra DR's nye julekalender "Den Anden Verden" er ikke i tvivl om deres favorit-serier, når de skal tælle ned til juleaften.

- Mine yndlings-julekalendere er helt klart "Absalons hemmelighed", "Jul i Valhal" og "Pagten", fortæller hovedrolleindehaver, Fanny Bornedal.

I "Den Anden Verden" handler historien om overgangen fra barn til voksen, og så er der også blandet lidt af Brødrene Grimms eventyr med i.

Skuespillerinden Sofie Gråbøl skal spille den ikoniske karakter som Snehvides onde stedmor, men skuespillerindens egen yndlingsjulekalender indeholder hverken dronninger eller magiske spejle. Den indeholder derimod hånddukker.

- Jeg kan tydeligt huske "Jullerup Færgeby", fra da jeg var barn, siger "Forbrydelsen"-stjernen.

- Det er jo helt specielt, når man får børn og ser julekalendere med dem. Det er jo en form for tv-serie, der virkelig samler familien på en fantastisk måde, fortsætter Sofie Gråbøl.

Også skuespilleren Lars Brygmann sætter familiehygge højt, når det bliver jul.

- Jeg er virkelig glad for "Jesus og Josefine". Jeg havde faktisk helt glemt, at min bror også spillede med deri, men det gjorde han. Musikken derfra var skidegod. Vi hørte titelmelodien hele tiden, og børnene elskede den, lyder det fra Lars Brygmann, der har børnene Fernanda og Carlo.

Skuespilleren Andreas Jessen er også med i den nye julekalender, men hans egen favorit er knap så ny.

- Jeg kan huske, hvordan jeg sad og heppede på, at Pyrus skulle rejse ind i den her eventyrverden, de havde skabt, griner den 27-årige skuespiller.

Den julekalender, han har allerkærest, er nemlig den, der hedder "Alletiders Jul", hvor seerne første gang stiftede bekendtskab med nissen Pyrus.

- Jeg tror, det knytter sig til, at det passede med den alder, jeg havde dengang, men det var jo også et virkelig godt element, at de tog ind i den her eventyrverden, siger Andreas Jessen.

Faktisk handler "Den Anden Verden" også om at rejse ind i en eventyrverden, og hvordan det går, kan ses på DR1 fra den 1. december.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.