OK 2015

Jubel i forbund: Mange gad stemme

Flere HK Stat-medlemmer har gidet involvere sig og har stemt om deres fremtidige løn- og arbejdsvilkår. Det blev et stort ja.
De statsansatte HK-medlemmer har netop stemt ja til den nye overenskomst med et overvældende flertal. HK Stats formand glæder sig også over, at stemmeprocenten var over 50 procent og dermed den højeste siden 2002.
De statsansatte HK-medlemmer har netop stemt ja til den nye overenskomst med et overvældende flertal. HK Stats formand glæder sig også over, at stemmeprocenten var over 50 procent og dermed den højeste siden 2002. Scanpix, arkiv

Det kan være en hård kamp for fagforbundene at mobilisere medlemmerne til at stemme ved overenskomstforhandlinger. Men HK Stat har netop fået massivt ja til en ny overenskomst og det med den højeste stemmeprocent siden 2002.

Det skriver HK på forbundets hjemmeside.

- Det er opmuntrende for en forhandler, at interessen for at stemme om resultatet åbenbart er for opadgående, siger Rita Bundgaard, der er formand for HK Stat.

Flere end halvdelen af medlemmerne stemte. I 2011 var stemmeprocenten helt nede på 35 procent.

Rita Bundgaard siger, at hun har været meget spændt på, hvor mange der ville involvere sig.

- Ja, jeg indrømmer gerne, at jeg har fulgt nøje og let sitrende med i de daglige stemmetal. Det er så afgørende for både den enkelte fagforening og for hele arbejdsmarkedet, at medlemmerne bakker op om den danske model - ved at engagere sig i deres overenskomstforhold, siger Rita Bundgaard.

87,6 procent stemte ja og ni procent stemte imod, mens resten stemte blankt.

Ud over en generel lønstigning på 3,5 procent over tre år får HK Stats medlemmer blandt andet en uges ekstra barsel til fædre, bedre pension og en styrket indsats for et godt psykisk arbejdsmiljø.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.