Journalist overdrager fyring til direktør: ”Det er spooky”

Den nu afskedigede topchef i GF Forsikring, Martin Nielsen, blev orienteret om sin egen fyring af en journalist fra Børsen.
ARKIVFOTO: Tidligere direktør i GF Forsikring, Martin Nielsen, kendte ikke noget til sin egen fyring, før en journalist fra Børsen bad ham om en kommentar til nyheden, som slap ud i en pressemeddelelse.
ARKIVFOTO: Tidligere direktør i GF Forsikring, Martin Nielsen, kendte ikke noget til sin egen fyring, før en journalist fra Børsen bad ham om en kommentar til nyheden, som slap ud i en pressemeddelelse. Foto: Colourbox

Onsdag blev Martin Nielsen afskediget som administrerende direktør i GF Forsikring. Bestyrelsen kunne i en pressemeddelelse fortælle, at fyringen kommer efter en ekstern advokatundersøgelse, der skulle undersøge et millionbeløb, som Martin Nielsen skulle have overført til håndboldklubben KIF Kolding.

Den tidligere direktør kendte dog ikke noget til sin egen fyring, før en journalist fra Børsen bad ham om en kommentar til nyheden. Det overrumplede den nu tidligere topchef.

- Det der har jeg ikke hørt noget om. Jeg har ikke set den meddelelse, som du snakker om, sagde Martin Nielsen da Børsen ringede til ham.

Han understreger, at han ikke har givet nogen milliongave til KIF Kolding, men at han hele dagen har været i dialog med GF Forsikring om at gå hver til sit.

- Det har der i en længere periode været en gensidig interesse i. Nu kunne noget så tyde på, at den dialog ikke er helt færdig endnu, siger Martin Nielsen til Børsen.

Bestyrelsesformand i GF Forsikring, Gunnar Hansen, fortæller dog til Børsen, at Martin Nielsen "naturligvis" blev orienteret om fyringen, før medierne fik besked.

Men det afviser Martin Nielsen altså.

- Nu skal jeg lige have snakket med GF Forsikring om det her. Men jeg må da indrømme, at jeg finder det en smule spooky lige nu, siger Martin Nielsen.

KIF Kolding stod foran at skulle præsentere et stort underskud, da en millionbetaling blev overført fra GF Forsikring af direktør Martin Nielsen til KIF Kolding Elite A/S.

Bestyrelsen har siden gennem en interne undersøgelse forsøgt at finde ud af, hvad GF fik for sine penge, men uden held.

Nu har en ekstern advokatundersøgelse konkluderet, at den heller ikke kan se, hvad GF har fået for sine penge, og som konsekvens har bestyrelsen fyret Martin Nielsen.

I GF Forsikring er man bekymret for, at pengene er en gave, der skulle lukke et hul i regnskabet hos KIF Kolding Elite A/S. Uanset har direktøren ikke passet sit job siger bestyrelsesformand Gunnar Hansen i pressemeddelelsen.

- Vi ved ikke, om der er en sammenhæng, men direktøren har lavet en aftale, der ikke kan siges at varetage GF Forsikrings interesser. Og det er netop medlemmernes penge og pligten til at handle som en seriøs finansiel virksomhed, vi skal sikre, siger han.

Indtil videre bliver meddirektør Bjarne Toftlund enedirektør, mens bestyrelsen går i gang med at lede efter en ny administrerende direktør. Derudover har man taget kontakt til KIF Kolding for at få afklaret, hvad en aftale mellem de to parter indebærer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.