Josefines kræftsyge søster blev svinet til på populær app

14-årige Josefine blev både sur og ked af det, da hun modtog en anonym besked på Ask.fm, hvor hendes kræftsyge søster blev svinet til.
14-årige Josefine blev både sur og ked af det, da hun modtog en anonym besked på Ask.fm, hvor hendes kræftsyge søster blev svinet til.
14-årige Josefine blev både sur og ked af det, da hun modtog en anonym besked på Ask.fm, hvor hendes kræftsyge søster blev svinet til. Privat

Børns Vilkår, Red Barnet og politiet har den seneste uge advaret mod den populære app Ask.fm, som især bruges af unge. Og nu melder en af brugerne sig i koret.

14-årige Josefine Schwerdtfeger Hjorth har selv brugt app’en til at stille andre brugere forskellige spørgsmål. Men efter hun selv modtog en anonym og yderst grov besked, har hun anvendt den mindre flittigt.

- Jeg fik en besked, hvor der stod, at min søster ligner en abe, og at den eneste grund til, hun er syg, er fordi, hun ikke gider mig. Ligesom ingen andre gør det, fortæller hun til Avisen.dk.

Ked af det

Josefine Schwerdtfeger Hjorths 5-årige lillesøster har kræft, og derfor slog beskeden ekstra hårdt.

- Jeg blev rigtig ked af det og sur. De må gerne svine mig til, men de skal ikke svine min familie og søster til. Hun er jo kun en lille pige, og hun betyder alt for mig, fortæller Josefine Schwerdtfeger Hjorth.

- Det gør også rigtig ondt, at jeg ikke ved, hvem det er, der har skrevet beskeden. Jeg ville jo gerne tage en snak med vedkommende face to face. Det er rigtig usselt at skrive sådan noget og gemme sig på den måde, tilføjer hun.

Anonyme beskeder

Netop muligheden for at være anonym gør, at tonen på Ask.fm kan være grov. Det er også derfor, man hos Børns Vilkår opfordrer de unge til at droppe den.

- Det går lige i hjertet på et barn, når de ikke ved, hvem der har sendt beskederne. De kan kigge rundt på deres klassekammerater og være usikre på, hvem de kan stole på, har chef for børnetelefonen Bente Boserup udtalt til Politiken.

Josefine Schwerdtfeger Hjorth har ikke droppet app’en helt, men hun har talt med sin far om episoden og opfordrer andre forældre til at være opmærksomme på deres børns brug af det sociale medie.

- Jeg synes ikke, det er i orden at opføre sig på den måde, og jeg synes, det er vigtigt, at forældre tager med en snak med deres børn om, hvordan de bruger app’en, siger hun til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.