José Mourinho er glad for at undgå Europa League

Chelsea-manageren er glad for, at hans spillere med Champions League-avancementet fik stoltheden tilbage.
José Mourinho er glad for at undgå at skulle spille Europa League. (arkivfoto)
José Mourinho er glad for at undgå at skulle spille Europa League. (arkivfoto) Foto: Matt Dunham/AP

Kriseramte Chelsea viste klassen, da det gjaldt, og de engelske fodboldmestre kom videre til 1/8-finalerne i Champions League med en 2-0-sejr hjemme over Porto.

De engelske mestres hårdt pressede manager, José Mourinho, glæder sig da også efter sejren onsdag aften på Stamford Bridge i London.

- Efter et nederlag på hjemmebane i ligaen ville endnu et nederlag have været et angreb på vores stolthed. Vi er glade for at undgå Europa League, siger portugiseren ifølge uefa.com.

Chelsea tabte lørdag i sidste uge 0-1 hjemme til Bournemouth i Premier League, hvor mestrene har tabt otte af sæsonens første 15 kampe.

Et nederlag til Porto havde sendt Chelsea ned på tredjepladsen i gruppe G, hvilket ville have betydet, at englænderne var blevet overført til 1/16-finalerne i Europa League.

Med sejren vinder Chelsea i stedet gruppen med 13 point og er videre sammen med Dynamo Kiev, mens Porto slutter som nummer tre.

- Vi var kompakte og forsøgte at vinde kampen, selv om vi vidste, at uafgjort havde været nok. Det var et vigtigt resultat for spillerne og klubben, siger José Mourinho.

Også Chelsea-anfører John Terry er lettet, efter at det lykkedes klubben at gå videre.

- Fansene havde brug for det, når man tænker på, hvordan vores form har været i ligaen. Spillerne havde helt sikkert brug for det.

- Vi vidste, at det ville kræve en stor præstation at vinde gruppen. Det har vi gjort, så vi er overordnet set glade for vores præstation, siger den 35-årige midterforsvarer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.