Jonna og Jan kan miste boligydelsen: Vi bliver nødt til at flytte

Ægteparret Colding bliver hårdt ramt af regeringens forslag om at skære i boligydelsen til pensionister.
Det her er så utrygt. Hvis vi mister boligydelsen, bliver vi nødt til at flytte. Jeg aner ikke, hvor vi skal flytte hen, siger den 78-årige Jonna Colding.
Det her er så utrygt. Hvis vi mister boligydelsen, bliver vi nødt til at flytte. Jeg aner ikke, hvor vi skal flytte hen, siger den 78-årige Jonna Colding. Foto: Simon Skipper/Scanpix

Det kan få store konsekvenser for ægteparret Jonna og Jan Colding, hvis regeringens finanslovsforlag om at skære i boligydelsen til pensionister som ventet bliver vedtaget. Det skriver BT.

I går førstebehandlede Folketinget forslaget, som regeringen har aftalt med Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance. For ægteparret Colding betyder forslaget, at deres boligydelse på 3.737 kroner gradvist forsvinder.

- Det her er så utrygt. Hvis vi mister boligydelsen, bliver vi nødt til at flytte. Jeg aner ikke, hvor vi skal flytte hen, siger den 78-årige Jonna Colding til BT.

Sammen med sin 80-årige mand bor hun i en ældrebolig, der koster 8.000 kroner om måneden. Noget deres to folkepensioner ikke rækker til, og derfor er boligydelsen på 3.737 kroner, som de i dag er berettiget til, en stor hjælp.

- Vi lever sparsommeligt, køber billigt ind og kører kun lidt i vores 20 år gamle bil en gang i mellem. Men vi drikker hverken øl eller vin, går aldrig i biografen eller teateret, for det er der ikke penge til, siger Jonna Colding til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.