Johnny Madsen støtter værtshusejer

Kendte musikere støtter nu op om en værtshusejer fra Maribo i hendes kamp mod rygeloven.
Johnny Madsen røg sammen med Kim Larsen, Thomas Helmig og Klaus Kjellerup på Kulturministeriets trappe tilbage i 2008 som et led i en protest mod rygeloven.
Johnny Madsen røg sammen med Kim Larsen, Thomas Helmig og Klaus Kjellerup på Kulturministeriets trappe tilbage i 2008 som et led i en protest mod rygeloven. Foto: Anders Debel Hansen/Scanpix/arkiv

En værtshusejer fra Maribo får nu støtte fra en uventet kant.

Musikerne Johnny Madsen og Klaus Kjellerup fra 'Danser med Drenge' støtter nemlig ejer af Munk Stuen Mimi Olsen i hendes kamp mod rygeloven. Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen om Mimi Olsens værtshus har stået på siden 2010. Indtil videre er hun blevet idømt en bøde på 10.000 kroner for brud på rygeloven i Østre Landsret. Hun håber nu at få lov til at prøve sagen ved Højesteret. Tvisten handler om serveringsarealet, som ifølge lovteksten ikke må være over 40 kvadratmeter, hvis rygning skal være tilladt. 

Mimi Olsen mener ifølge Ekstra Bladet, at serveringsarealet, ’hvor egentlig servering finder sted’ er 39,5 kvadratmeter, mens tilsynet medregner et område med billardbord.

Og nu udtaler de to storrygende musiker deres offentlige støtte til værtshusejeren. Samtidig har de også tilbudt at betale hendes bøde.

- Jeg kender ikke Mimi, men jeg kan forstå, at hendes værtshus fungerer som samlingssted for folk i området - en slags ’dagligstue’, og det skal der s’gu være plads til. En tåbelig diskussion om hvorvidt nogle få kvadratmeter er serveringsareal eller billardområde, bør da ikke sende ældre mennesker ud i kulden for at ryge, siger Johnny Madsen til Ekstra Bladet.

Og Mimi Olsen sætter pris på støtten.

- Jeg kender hverken Johnny Madsen eller Klaus Kjellerup personligt, men det betyder meget for mig, at nogen støtter mig i min kamp for at mine gæster må ryge på Munk Stuen, siger hun til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.