Johnny Larsen kan ikke holde mund mere

Knapt fem måneder. Så længe holdt den populære blogger Johnny Larsen sig ude af rampelyset. Nu er han ude med sin vrede over magthaverne på sin egen kanal på YouTube, Snyt Tv.
Johnny Larsens blogindlæg Brøleaben om Joachim B. Olsen fik læserne til at strømme til hans blog. Nu fortsætter han sin kritik af Liberal Alliance på Youtube
Johnny Larsens blogindlæg Brøleaben om Joachim B. Olsen fik læserne til at strømme til hans blog. Nu fortsætter han sin kritik af Liberal Alliance på Youtube Snyt Tv

Bloggeren Johnny Larsen skulle være tavs og passe på sit helbred. Han ville dø, hvis han fortsatte, sagde han med store ord og stoppede i november sidste år.

Men nu er en manden, der var en af de landets mest læste bloggere, tilbage med sin egen tv-kanal på YouTube. 'Snyt Tv - Vi bider, hvor de andre logrer', hvor han revser magthaverne og kræver demokratiet tilbage

- Jeg har nemmere ved at stoppe med at ryge end ved at holde op med at sige, hvad jeg mener, siger han.

Johnny Larsen er uddannet journalist, har arbejdet mange år som havnearbejder og i postvæsenet. Han skrev i næsten to år bloggen Rapport fra en syg stodder, der især handlede om hans egen sygedagpengesag.

Bloggen gav ham en plads i mediebilledet, og daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skrev til ham og inviterede ham til møde. Han kom flere gange i tv som billedet på de mange syge, der sad i klemme i systemet, og var i tv-debat med Joachim B. Olsen.

Har talt længe med psykologen

Men for knapt fem måneder siden stoppede Johnny Larsen på bloggen, fordi hans helbred ikke kunne holde til det mere, og han gerne ville nå at se sin søn vokse op. Men tavsheden holdt altså ikke.

- Der er ingen tvivl om, at jeg havde det bedre, da jeg var stille. Men så skal jeg også holde op med at læse noget eller sætte mig ind i ting, for så bliver jeg vred, og bliver nødt til at komme ud med det, jeg mener, siger han.

Men hvorfor er han nødt til at komme ud med sin holdning – når det oveni købet har så store omkostninger? Johnny Larsen, der ellers har et svar klar til alt, væver rundt om emnet i ti minutter uden at komme med et klart svar.

- Jeg har talt med psykologen og psykiateren om det længe, uden at komme til et svar. Jeg tror, det er den her forstørrede retfærdighedssans, jeg slæber rundt på. Hvis der sker noget uretfærdigt, og jeg er i nærheden, er det mit ansvar at gøre noget, siger han.

Tilhængerne hårdere end modstanderne

Han mener, at der er bedre chance for, at han holder denne gang. Han har øvet sig i ikke længere at blive ophidset over de vrede mails han fast modtager fra et ungt medlem af Liberal Alliance, og han svarer heller ikke på kritiske kommentarer på Facebook.

Men det hårdeste var faktisk de mange tilhængere, der regnede med ham.

- Til sidst følte jeg et ansvar for at være talsmand for alt og alle. Det lå tungt på mig. Der var hele tiden nogen, der skubbede på for, at jeg skulle fortsætte. Og alle dem, der skrev til mig med deres forfærdelige historier, gjorde indtryk på mig. Men nu ved jeg, at jeg først og fremmest skal passe på mig selv, siger han.

Hans mål er at nå op på 500 abonnenter på YouTube, for så får han ret til at kalde sin kanal for YouTube.com/snyttv

- Det, jeg siger, er ikke objektiv sandhed. Jeg er bare en sur gammel mand. Og jeg laver det her for at få luft, siger han.

Klip fra Snyt Tv

Søren Pind truer med tæv

Joachim B. Olsen: Uartig eller bare ubegavet?

Tidlig aprilsnar fra Enhedslisten?

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.