Johannes Langkilde: Det skal jeg efter valget

Den populære tv-vært var ellers rejst til USA med familien for at være korrespondent, men er nu tilbage i Danmark for at dække valget. Betyder det, at han bliver herhjemme?
Johannes Langkilde dækker det danske valg, men er han også på vej tilbage til Danmark permanent?
Johannes Langkilde dækker det danske valg, men er han også på vej tilbage til Danmark permanent? FOTO: Scanpix

Har du også undret dig over, hvorfor Johannes Langkilde pludselig toner frem på din skærm fra danske byer og sammen med danske politikere – for han plejer jo at være i USA?

Ja, det plejer han. Men der er folketingsvalg, og det vil tv-værten ikke gå glip af. Johannes Langkilde har fornøjelsen af at følge Socialdemokraterne og statsministeren for DR under valgkampen sammen med sin kollega Jesper Vestergren.

Det betyder, at Langkilde har siddet som på nåle i USA den sidste tid. Ventende og klar med en præ-pakket kuffert for fluks at kunne sætte kursen mod Danmark, så snart Helle Thorning-Schmidt trykkede på valgknappen. Det fortæller den smilende tv-vært selv på sin Facebook-profil, som han er meget aktiv på.

faktaboks

Er født 3. juni 1977

Opvokset i Hjørring

Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskoel i 2004

Har siden 2013 været ansat i DR som USA-korrespondent med base i Washington, DC

16. juli 2008 blev han og hans kæreste Sisse, forældre til drengen Andreas Emil

6. september 2009 blev han gift med Sisse

30. august 2010 blev parret forældre til pigen Emilie Andrea

UDVID

Men er rejsen til Danmark lig med, at Johannes Langkilde flytter hjem igen?

Det spørgsmål stiller en nysgerrig følger ham i en tråd på Facebook - og til det svarer tv-værten:

- Nej!

Har solgt huset i Lyngby

Faktisk er det ikke sikkert, vi skal regne med at se den folkekære tv-mand tilbage i Danmark lige med det samme, med mindre han dækker store begivenheder som et folketingsvalg.

Når han engang vender han hjem, skal han og hustruen Sisse på jagt efter et nyt hjem, for parret satte i starten af dette år huset i Lyngby Sisse til salg - og i april 'røg det', som han selv skrev på Facebook.

"Nu mangler jeg kun at sælge bilen. Nogen der akut mangler en Opel fra 2009?" spurgte han i samme update.

- Vores liv i USA er en fantastisk oplevelse, og vi er enige om, at vi har brug for igen at prøve noget nyt, når vi kommer tilbage til Danmark engang, for at vi føler, der er en udvikling i vores liv, sagde journalisten i starten af året.

Så der står stadig USA-korrespondent på journalistens visitkort - også selvom han i disse dage render i hælene på statsministeren. Og det gør han med højt humør.

Følger du Johannes Langkilde på Facebook, vil du se, at han ikke bare dækker en valgkamp. Nej, han NYDER det. Og så sent som forleden gav han sine følgere et fint indblik i, hvordan forholdet er mellem journalisterne på de rivaliserende tv-kanaler.

Det regnede under Johannes Langkildes tv-indslag, så en venlig TV2 journalist, Thomas Funding, holdt paraplyen for kameramanden og Johannes. Efterfølgende fik han som tak en kop varm kaffe – det er, som der senere kommenteres i tråden, fint samarbejde som Folketinget kunne lære lidt af.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.