DEN DAG DE FREMMEDE FORSVANDT

Johanne Schmidt revser Henriettes kritikere: I er hykleriske

De politikere, der er forargede over, at Henriette takkede nej til et job i DR's jobeksperiment, er nogle hyklere, mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.
- Politikernes forargelse over Henriettes nej til et deltidsjob på 25 timer er dybt hyklerisk, skriver Johanne Schmidt-Nielsen
- Politikernes forargelse over Henriettes nej til et deltidsjob på 25 timer er dybt hyklerisk, skriver Johanne Schmidt-Nielsen Privat

Arbejdsløse har ret til at sige nej til et job på dårlige løn- og ansættelsesvilkår. Det er helt grundlæggende, og derfor var det helt okay, at én af deltagerne i DR's program 'Den dag de fremmede forsvandt' sagde nej til et rengøringsjob.

Det skriver Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, i en kronik i Politiken.

- Politikernes forargelse over Henriettes nej til et deltidsjob på 25 timer er dybt hyklerisk. For det første var det højrefløjen selv, der sammen med de Radikale i 2008 voldsomt begrænsede retten til supplerende dagpenge. Med de gamle regler havde Henriette kunnet takke ja til et deltidsjob, uden at det medførte et indkomsttab i forhold til dagpengene, skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

Henriette Mangelsen blev tilbudt et rengøringsjob i virksomheden Specialised, men det var kun på deltid, og derfor havde hun ikke råd til at sige ja. Det har hun tidligere forklaret til Avisen.dk.

I rengøringsfirmaet var arbejdstempoet så hurtigt, at DR blev nødt til at informere om, at de ikke afspillede optagelserne i forhøjet tempo. Johanne Schmidt-Nielsen kalder arbejdstempoet for decideret sundhedsskadeligt.

Det ville ikke kun være urimeligt over for Henriette Mangelsen at tvinge hende til at tage et job på de vilkår, det ville også være en trussel mod alle danske lønmodtagere, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

"Det har Henriette heldigvis forstået. Hun vil ikke være med til at trykke løn og arbejdsvilkår," skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.