Johanne Schmidt-Nielsen: Det er uforskammet

Johanne Schmidt Nielsen var på hjemmebane, da hun her til formiddag holdt sin 1. maj tale hos 3F i Kastrup. Hun skældte ud på Ryanair og de borgerlige, som hun mener mobber de syge og arbejdsløse.
Så hold da op med at mobbe de syge og de arbejdsløse, lød det fra Johanne Schmidt-Nielsen, da hun i dag holdt 1. maj tale hos 3F i Kastrup.
Så hold da op med at mobbe de syge og de arbejdsløse, lød det fra Johanne Schmidt-Nielsen, da hun i dag holdt 1. maj tale hos 3F i Kastrup. Foto: Kasper Palsnov/SCANPIX DENMARK

- Hvis man ikke kan overholde de aftaler og vilkår, vi har her i Danmark. Så skal man pakke sin kuffert og flyve sin vej, sagde  Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, da hun i dag holdt en yderst veloplagt 1. maj tale hos 3F i Kastrup.

Truslen fra Ryanair mod den danske model var et af de større temaer i talen. Johanne Schmidt-Nielsen opfordrede danske lønmodtagere til at stå fast og danne fælles front mod det irske lavprisselskab, der ikke har den store respekt for fagforeninger og det danske aftalesystem.

- Hvis de nægter at indgå overenskomst, så bør de komme i konflikt med hele Danmark. For hvis vi først åbner døren for arbejdsgivere som Ryanair, så breder det sig, det ved vi, sagde Johanne Schmidt Nielsen.

Nu er Løkke jo en slags ekspert i luksus

Et andet tema var behandlingen af arbejdsløse og syge, som Enhedslistens politiske ordfører mener, at Venstre og Dansk Arbejdsgiverforening jagter og hetzer:

-Vi oplever, hvordan Lars Løkke Rasmussen og DA mobber dem, der er ramt af arbejdsløshed og sygdom. Venstre bruger tusindvis af kroner på at himle op om, at de lever et slags luksusliv. Nu kan man jo også sige, at han er sådan en slags ekspert i luksus…, sagde Johanne Schmidt Nielsen til stor fryd for salens fremmødte.

Hun mener, at de borgerlige og arbejdsgiverne bruger “en hokus pokus-logik om at hvis man gør syge mennesker fattige, så rejser de sig fra deres kørestole.”

-Stop så mobberiet af mennesker, der er ramt af sygdom eller ledighed. Det er simpelthen uforskammet. Det er for vores allesammens skyld, for vi kan alle blive ramt af ledighed, pointerede hun.

Del arbejdet og giv børnefamilierne luft

Der var også lidt input til debatten om de fortravlede børnefamilier, der mangler luft i hverdagen:

-Hvorfor skal vi alle sammen piskes til at arbejde endnu mere, mens der er tusindvis af børnefamilier der er ved at knække over af stress, og tusindvis af mennesker, der drømmer om at få et job. Lad os da dele arbejdet for pokker!

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.