Johanne Schmidt krydser fingre: Kom så med det valg

Enhedslistens stemmesluger kan genopstille til næste valgperiode, hvis valget som ventet udskrives snart.
- Og helt ærlig: Jeg krydser fingre:-) Er da slet ikke færdig med at kæmpe!, skriver Johanne Schmidt-Nielsen.
- Og helt ærlig: Jeg krydser fingre:-) Er da slet ikke færdig med at kæmpe!, skriver Johanne Schmidt-Nielsen. Foto: Facebook

Med lidt over 47.000 personlige stemmer var Johanne Schmidt-Nielsen - Enhedslistens politiske ordfører og største profil - en af de største stemmeslugere ved det seneste folketingsvalg i 2011.

Hun blev kun overgået af Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen og sluttede foran Pia Kjærsgaard (DF) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

I et stykke tid har der dog været tvivl om, hvorvidt Johanne Schmidt-Nielsen kunne genopstille ved det kommende valg på grund af Enhedslistens rotationsprincip.

Hun skulle håbe på, at Helle Thorning-Schmidt ville udskrive valg inden Enhedslistens årsmøde i næste uge - 7. juni er skæringsdatoen for Johanne Schmidt-Nielsen.

Alt peger i øjeblikket på en valgudskrivelse i denne uge, og Johanne Schmidt-Nielsen udtrykte sin lettelse på Facebook sent tirsdag.

- Okay, der er mange, der har spurgt til Enhedslistens rotationsregler. Og Berlingske har simpelthen lavet et Johanne-ur. Det tæller ned til, hvornår jeg ikke længere kan opstille.

- Men lige nu spår alle kommentatorerne, at det udskrives i morgen (onsdag, red.). Hvis det passer, så står jeg på stemmesedlen ved valget.

- Og helt ærlig: Jeg krydser fingre:-) Er da slet ikke færdig med at kæmpe!, skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun har siddet i Folketinget for Enhedslisten siden 2007.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.