Johanne Schmidt helt privat: Bliver ramt af lidt baby-panik

Enhedslistens frontfigur har stadig ingen børn - og hun erkender, at det da godt kan bekymre lidt.
Johanne Schmidt-Nielsen er fyldt 31. Og det er fedt, synes hun.
Johanne Schmidt-Nielsen er fyldt 31. Og det er fedt, synes hun. Foto: SCANPIX arkiv

Der bliver absolut ikke tid til at tænke på det i de næste uger. Men i rolige perioder uden Folketingsvalg sker det faktisk, at Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen overvejer, om det er på tide at formere sig.

- Nogle gange kan jeg i et splitsekund blive ramt af en lille bitte smule panik over ikke at have en eneste baby endnu, siger den 31-årige toppolitiker til Eurowoman.

Hun skynder sig dog at slå koldt vandt i blodet. For, konkluderer Johanne Schmidt-Nielsen, hun har jo mindst "10 gode år tilbage til den slags."

Det kan Johanne Schmidt-Nielsen have ret i. Dog er gennemsnitsalderen for førstegangsfødende ifølge Danmarks Statistik 29,1 år. Og det er et faktum, at fertiliteten dykker med alderen - i særdeleshed for kvinder, som, når de når 35 år, får betydeligt sværere ved at blive gravide.

Noget helt andet er, om den flittige venstrefløjskvinde har nogen at få børn med. Hun har aldrig flashet sine kærester offentligt. Som hun erkender overfor Eurowoman:

- Jeg blev valgt i Folketinget, da jeg var 23 år og har brugt næsten al min vågne tid på politik siden da.

Hun siger også til kvindemagasinet, at hun på ét område i særdeleshed kan mærke, at hun ikke længere er helt ung mere: Hendes tømmermænd et blevet værre - så der er ikke længere noget med at gå i byen i to dage i træk og fyre den af.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.