Johanne Schmidt afslører: Har en ny kæreste

Karismatiske Johanne Schmidt-Nielsen flytter på landet, når hun vil stifte familie.
Lyseblå skjorte er tilsyneladende nøglen til oplysninger om Johanne Schmidt-Nielsens kærlighedliv. I hvertfald har folk på gaden, i følge BT, set den karismatiske politiker cykle glad sammen med en ukendt mand i lyseblå skjorte.
Lyseblå skjorte er tilsyneladende nøglen til oplysninger om Johanne Schmidt-Nielsens kærlighedliv. I hvertfald har folk på gaden, i følge BT, set den karismatiske politiker cykle glad sammen med en ukendt mand i lyseblå skjorte. Foto: Scanpix/arkiv

Johanne Schmidt-Nielsen er fortsat meget privat om sit private liv.

Den karismatiske, nu tidligere leder af Enhedslisten, gør og har gjort meget i sit politiske liv, som mange af hendes kolleger på Christiansborg må misunde hende.

I de år, hun var spydspids og frontfigur for Folketingets mest venstredrejede parti, skabte hun en fremgang fra fire til nu 14 mandater.

Samtidig har hun altid holdt sit privatliv uden for dagbladene og den kulørte presses spalter.

Og sådan er det også i dag. I et interview med BT søndag er hun fortsat hemmelig om sit kærlighedsliv.

Hun bekræfter, at hun har en ny kæreste, men det eneste, avisen kan få at vide om ham, er, at han ofte går i lyseblå skjorte.

Det med kærester er mit, kun mit

- Jeg har ikke ændret holdning til det, fra jeg blev valgt som 23-årig. Som politiker er man meget eksponeret, og der er rigtig mange mennesker, der har en holdning til en. Sådan skal det også være. Man får i overført betydning mange ’tæsk’, og derfor har det været vigtigt for mig at have noget, som kun er mit eget. For eksempel det med kærester. Det er en måde at skærme mig selv af på. Politik berører mig i høj grad personligt, men der er en del af mig, der er privat. Jeg synes, at jeg har fundet en god balance, siger Johanne Schmidt-Nielsen i interviewet.

Som en landsby

Den 32-årige politiker er opvokset i et bofællesskab i Skalbjerg på Vestfyn. Hun bor i dag på Nørrebro i København, men når hun skal stifte familie, så bliver det på landet - men ikke langt væk fra København.

- Ja. Jeg elsker Nørrebro, og Blågårdsgade er på mange måder en landsby, som minder om det, jeg kommer fra. I Skalbjerg er der ikke nogen, der går forbi hinanden uden at sige ’dav’. Og sådan er Blågårdsgade også. Men jeg tror ikke, at jeg lytter langt væk fra København, når jeg flytter, siger hun til BT.

For en måneds tid siden overlod Johanne Schmidt-Nielsen roret som Enhedslistens politiske leder til Pernille Skipper. Det skete helt udramatisk på grund af partiets interne rotationsprincipper.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.