Johanne om Løkkes åbningstale: "En dårlig plade fra nullerne"

Statsministerens åbningstale får hårde ord med på vejen fra Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.
"Når jeg hører talen, så tænker jeg, at Løkke intet som helst har lært af de mange fejl, han og Venstre har begået, og som har kostet Danmark dyrt," siger Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.
"Når jeg hører talen, så tænker jeg, at Løkke intet som helst har lært af de mange fejl, han og Venstre har begået, og som har kostet Danmark dyrt," siger Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen er langtfra imponeret over statsministerens åbningstale i Folketinget.

- Når jeg hører talen, så tænker jeg, at Løkke intet som helst har lært af de mange fejl, han og Venstre har begået, og som har kostet Danmark dyrt. Det er som at høre en dårlig plade fra nullerne om igen. Skatterabatter til de rigeste, nedskæringer på dem, der har mindst, og en nølende holdning til klimaforandringerne, siger hun i en pressemeddelelse.

Lars Løkke Rasmussen kom i sin tale med en kontant udmelding om de arbejdsløse. De er nemlig ifølge statsministeren en hindring, hvis der skal være råd til at investere i sundhed og uddannelse. Og derfor er det kontanthjælpsloft, som regeringen præsenterede for nyligt, en god løsning, lød det fra statsministeren.

- Vi vil sætte en klar grænse for, hvor meget en kontanthjælpsmodtager kan modtage i offentlige ydelser. Vi sikrer, at kontanthjælpsmodtagere vil have en væsentlig indkomstfremgang ved at tage et fuldtidsjob, sagde Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen.

Men det huer ikke Johanne Schmidt-Nielsen.

- Mennesker ramt af arbejdsløshed skal gøres endnu fattigere, selvom alle erfaringer, fra sidst Venstre bestemte, viser, at det ikke skaber flere job, men kun mere fattigdom, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun giver heller ikke meget for Lars Løkke Rasmussens udmelding om, at han gør, hvad han lovede før valget.

- Det er det rene humbug, når Løkke siger, at han holder, hvad han lover. Venstre lovede under valgkampen, at der ikke skulle skæres på vores uddannelser. Men nu skærer de milliarder. Og jeg hørte vist heller ikke noget under valgkampen om, at der skulle skæres i folkepensionisters boligydelser for at finansiere nye skatterabatter til virksomhederne. Løkke er bestemt godt med i konkurrencen om, hvem der er bedst til løftebrud.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.