Johanne og co.: Vi vil holde DF op på deres løfter

Enhedslisten tager revisorhatten på og vil kontrollere om Dansk Folkepartis løfter om bedre dagpengsystem og ældrepeleje bliver holdt
De ekstra mandater skal bruges til i at teste regeringen. Især DF.
De ekstra mandater skal bruges til i at teste regeringen. Især DF. Keld Navntoft/Scanpix/arkiv

- Jeg kan næsten ikke overskue det, lød det fra Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

Trods et fantastisk valg for Enhedslisten, ser det ud til, at det bliver Lars Løkke Rasmussen (V) der kan sætte sig i statsministerstolen, dog godt hjulpet af Kristian Thulesen Dahl (DF) og Liberal Alliance.

Men de mange stemmer på Enhedslisten er ikke spildt, lyder det fra socialordfører Finn Sørensen.

De ekstra mandater skal bruges til i at teste regeringen. Især DF. En blå regering vil ændre hele den måde Enhedslisten arbejder på.

- Vi vil teste DF fra det første øjeblik, de træder ind. Vi vil teste dem på deres løfter om velfærd og en ordentlig dagpengeløsning, siger Finn Sørensen.

Han siger, at partiet er godt rustet til den opgave. Ved sidste kommunal- og regionsvalg i 2013 gik Enhedslisten frem fra 2.3 procent til 6.9 procent af stemmerne, og er repræsenteret i 76 ud af 98 kommuner.

- Vi vil bruge vores repræsentanter i kommunerne på at holde DF op på, at forbedre ældreplejen og ikke skære mere. Men det får de svært ved at holde, når de skal enes med partier, der vil have nedskæringer, siger Finn Sørensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.