Jørgen kører ud med mad til arbejdsløse og fattige danskere

Det kan være svært at få pengene til at slå til som arbejdsløs eller socialt udsat. Jørgen fra Østjylland vil hjælpe.
Del Maden har flere formål. For det første kan fattige danskere få anonym hjælp i form af en madkurv. For det andet betyder det mindre madspild. For det tredje kan det give sammenhold i lokalsamfundet, håber initiativtager Jørgen Mathiesen.
Del Maden har flere formål. For det første kan fattige danskere få anonym hjælp i form af en madkurv. For det andet betyder det mindre madspild. For det tredje kan det give sammenhold i lokalsamfundet, håber initiativtager Jørgen Mathiesen. Privatfoto

Der findes danskere, som er så fattige, at de har svært ved at købe mad nok. Samtidig smider alle vi andre hver dag mad ud, fordi vi har købt for meget eller fordi det er tæt på sidste holdbarhedsdato. Hvorfor ikke give overskudsmaden til dem, der mangler?

Det er tanken bag Jørgen Mathiesens projekt Del Maden, skriver Lokalavisen.dk.

"Jeg er godt klar over at mange økonomisk udsatte har svært ved at bede om hjælp og samtidig frygter at blive 'stemplet' af deres medmennesker," siger han til Lokalavisen.dk.

Han har derfor startet netværket Del Maden, som man kan kontakte anonymt, hvis man gerne vil have hjælp i form af en madkurv leveret til døren af frivillige. Indtil videre findes projektet dog kun i Østjylland.

Samtidig opfordrer Jørgen Mathiesen både firmaer og private, som har noget mad eller andet til overs, til at tage kontakt, så en frivillig kan hente det og give det til en udsat borger.

Del Madens Facebook-side kan man læse, at Del Maden for få dage siden fik foræret 28 gavekort af indehaveren af en lokal restaurant, og at den første taknemmelige familie allerede har været inde og spise.

"Så har den første familie været på restaurant Italia i Hammel, og brugt deres gavekort. De har begejstret ringet og fortalt at det har været en super god oplevelse, med dejlig mad, vin, sodavand og kaffe, og en god betjening. Alt i alt en rigtig god oplevelse, leveret af Salvatore og hans stab. Tak til Salvatore, og gode oplevelser i vente for de næste 27 gavekort indehavere," står de på Facebook-siden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.