Jødisk samfund til politikerne: Hold fokus

Det Jødiske Samfund opfordrer Christiansborg til ikke at skubbe diskussion om sikkerhed foran sig.
Det jødiske samfund opfordrer til, at man tager diskussionen om, hvordan man sikrer det danske samfund fremadrettet.
Det jødiske samfund opfordrer til, at man tager diskussionen om, hvordan man sikrer det danske samfund fremadrettet. Foto: /free

Hvad vidste regeringen om beskyttelsen af det jødiske mindretal forud for terrorangrebet i København i midten af februar? Og hvad vidste statsministeren personligt om beskyttelsen af synagogen i Krystalgade?

Alt sammen spørgsmål, som fylder væg-til-væg på Christiansborg i disse dage, efter at myndighederne nu har redegjort for deres ageren før, under og efter de dramatiske timer 14.-15. februar, og efter at Justitsministeriet tirsdag fremlagde en stribe interne mails om forløbet.

Men nu opfordrer Det Jødiske Samfund i Danmark politikerne til "at holde fokus" på det, man mener, er det vigtigste spørgsmål: Hvordan terrorhandlinger fremover bedre kan undgås.

Det siger formanden for det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen:

- Jeg forstår til fulde behovet for, at man tager en politisk diskussion af hvem, der vidste hvad hvornår efter så voldsom en hændelse. Det handler om politisk tillid, siger han.

- Men når det er sagt, så synes jeg, at man skal forsøge at holde fokus på det, der er sagens kerne, nemlig: Hvordan vi i fremtiden undgår terrorhandlinger med tab af menneskeliv, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, at der ligger en svær diskussion foran os på det punkt, og den skubber man altså foran sig i øjeblikket.

Onsdag skal justitsminister Mette Frederiksen (S) svare på en byge af spørgsmål fra oppositionen om terrorangrebet i København, hvor gerningsmanden Omar El-Hussein nåede at dræbe to mennesker, før han selv blev skudt ned af politiet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.