Jobsøgende? Pas på disse fem CV-fælder

Du tror måske, du ved alt om at skrive det perfekte CV. Men måske er du faldet for nogle af de mange myter, der florerer.
Har du styr på dit CV? Eller er du faldet for en af disse fem myter?
Har du styr på dit CV? Eller er du faldet for en af disse fem myter? Malte Kristiansen / Scanpix

Det kan være lidt af en kunst at lave det gode CV.

For hvad er egentligt relevant at få med - og kan man bruge den samme skabelon hver gang? Og hvordan sælger man sig selv, uden at virke selvglad?

Stepstone og siden Jobsøgningsguide.dk kommer her med en række råd, der afliver nogle af de sejlivede CV-myter.

 

  • Myte 1: "Man kan bruge en standard-skabelon hver gang". Dårlig idé - det er ikke alt på dit CV, der er relevant for alle job, du søger. Dit CV skal målrettes det job, du søger. Men du behøver ikke starte forfra hver gang. Hvis du har et basis-CV med alle dine kompetencer og punkter, kan du plukke og prioritere, hver gang du skal søge et nyt job.
  • Myte 2: "Hvis jeg skriver positivt om mig selv, virker jeg selvglad". Nej - lad være med at pakke dine styrker ind. Omvendt skal du heller ikke oversælge dig selv. I stedet kan du liste dine kompetencer op og inddele dem efter, hvor meget erfaring, du har på de forskellige områder.
  • Myte 3: "Layout og skrifttype er ligegyldigt - det er indholdet, der tæller". Det er ikke rigtigt. Selvfølgelig er indholdet det vigtigste, men dit CV skal appellere til øjet og det skal være nemt at overskue det. Arbejdsgiveren kan blive irriteret over at skulle bruge for meget tid på at finde hoved og hale i dit CV, og du fremstår sjusket.
  • Myte 4: "Jeg behøver ikke gøre noget ud af min personlige profil - det er min faglige profil, der tæller". Nej, din personlige profil er også vigtig, og tit det, der gør arbejdsgiveren interesseret i at høre mere om dig.
  • Myte 5: "CV'et er det eneste, arbejdsgiveren kigger på". Nej - arbejdsgivere kan finde på at google dig og kigge på dine profiler på både LinkedIn, Facebook og andre sociale netværk, så vær opmærksom på de signaler, du sender. Sørg for at din profil og dit CV på LinkedIn er opdateret, og at dine billeder og opdateringer på Facebook ikke giver et dårligt indtryk af dig i forhold til de job, du søger. Pas på med fest- og fuldebilleder eller markante politiske holdninger - men det kommer også an på, hvilken type job, du går efter, og i hvilken branche. Du kan indstille din Facebook-profil, så bestemte billeder og opdateringer kun kan ses af dine venner - arbejdsgivere kan kun se din offentlige profil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.