Jobsnobberi aflyst: Mano tager hvilket som helst job

Danskerne er jobsnobber, siger den administrerende direktør i ISS i dag. Men ikke alle. Mano Haran fra Stenlille er for eksempel klar til at kaste sig over et hvilket som helst arbejde.
Mano Haran vil gerne have et job som det Irina fra Letland har. Danskeren fra Stenlille har været ledig i få uger, og han "tager gerne et hvilket som helst job," siger han.
Mano Haran vil gerne have et job som det Irina fra Letland har. Danskeren fra Stenlille har været ledig i få uger, og han "tager gerne et hvilket som helst job," siger han. Søren Bidstrup/Scanpix, arkiv

Debatten om dovne danskere, der ikke gider tage ledige lavtlønsjob fortsætter med en ISS' chefs udmelding i Politiken i dag om, at der er for meget jobsnobberi i Danmark.

Det tog dog ikke lang tid for Avisen.dk, at finde en ledig dansker, der gerne vil gøre rent eller tage fabriksarbejde.

LÆS OGSÅ: ISS-direktør: Danskerne er job-snobber

Mano Haran, der bor i Stenlille på Midtsjælland, blev fyret fra sit arbejde som buschauffør i januar, og han vil hjertens gerne tage et hvilket som helst job, han bliver tilbudt, fortæller han til Avisen.dk:

-Jeg vil arbejde med hvad som helst. Buskørsel, taxakørsel, rengørings- eller fabriksarbejde. Det er ligemeget. Jeg vil bare meget gerne have et job så hurtigt som muligt, siger Mano Haran, der kun har været ledig få uger, men altså tripper for at komme i gang igen.

Jeg kan ikke tåle at gå hjemme

Den administrerende direktør i rengøringsgiganten ISS, Martin Gaarn Thomsen er ude med riven i dag efter ledige danskere, som han kalder ‘jobsnobber’.

De vil ikke tage de lavtlønnede job i blandt andet servicebranchen lyder det, og derfor har halvdelen af arbejdsstyrken hos ISS anden etnisk baggrund - mange er østeuropæere.

Men Mano Haran, der har boet i Danmark siden 1986, vil gerne. For det er ikke rart at gå derhjemme, siger han.

-Jeg kan ikke tåle at gå derhjemme. Det er svært for mig, jeg vil helst have noget at lave. Og så skal jeg jo også tjene penge, siger Mano Haran, der bor sammen med sin kone og tre børn.

Han kan bare ringe

Mano Haran understreger, at han får noget ud af det økonomisk også selv de job, han typisk har, er lavtlønnede.

-Ja ja, jeg tjener penge på det. Det er bedre end dagpenge, siger han, og er i fuld gang med at opsøge muligheder. Blandt andet tager han fra på mandag et kursus, så han kan køre taxa.

Men Mano Haran gør også gerne rent. ISS-chefen kan bare ringe til ham, siger han.

- Jeg vil tage hvad som helst, og jeg tror, der er mange, der har det som mig. Danskerne vil gerne arbejde - i hvert fald alle dem, jeg taler med. Jeg håber meget på, at jeg kommer hurtigt i gang, siger Mano Haran.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.