Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Tillæg - Lær din lønseddel bedre at kende

[0]
[0]

Du vil ofte have mulighed for at få en højere løn end din grundløn på grund af det arbejde, du laver, eller tidspunktet, du gør det. Det sker gennem forskellige løntillæg, der som regel er aftalt i overenskomsten.

De mest almindelige tillæg er dem, du får, når du arbejder uden for normal arbejdstid, også kaldet ulempe-tillæg. Det kan være tillæg for aftenarbejde, natarbejde og arbejde på søndage og helligedage.

 Det er også almindeligt at få overarbejdstillæg, hvis du arbejder længere end normal arbejdstid eller et rådighedstillæg for at stå til rådighed ud over arbejdstiden.

I normallønsaftaler er lønnen ofte sat sammen af en fælles normalløn og et tillæg, der er forskelligt fra faggruppe til faggruppe.

Til gengæld lægger minimallønsaftaler ofte op til, at du ud over minimallønnen får nogle personlige tillæg, som du og eventuelt din tillidsrepræsentant aftaler med din arbejdsgiver.

Det kan for eksempel være anciennitetstillæg, fordi du har meget erfaring, eller kvalifikationstillæg, fordi du har særlige kompetencer eller ekstra uddannelse.

Sådan fungerer lønsystemet ”ny løn”, som du hører under, hvis du er offentligt ansat.

Forslag til ændringer.

Send til
Debat  0
Anbefal
Viste du at ...  
At stå til rådighed betyder, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du får dagpenge. Det er din a-kasse, der afgør, om du står til rådighed.Læs mere
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites