Jobfest i Nordjylland: Arbejdspladser buldrer frem

Det går rigtig godt for erhvervslivet i Nordjylland.
Der er gang i jobfesten i Nordjylland. Der er blandt andet kommet gang i byggeriet i Aalborg, fortæller fagforbundet 3F.
Der er gang i jobfesten i Nordjylland. Der er blandt andet kommet gang i byggeriet i Aalborg, fortæller fagforbundet 3F. Foto: Henning Bagger / Scanpix arkiv

Virksomhederne i de 11 kommuner på toppen af Danmark har for alvor skruet op for væksten.

På bare to år har de 50 største virksomheder i Region Nordjylland øget deres samlede omsætning med mere end 27 mia. kr. svarende til en stigning på 41 pct. Det viser en ny analyse af udviklingen i de 50 største nordjyske virksomheder, som Dansk Aktie Analyse (DAA) har lavet for Finans.

At erhvervslivet for alvor har fået bugt med udfordringerne, som fulgte i slipstrømmen på finanskrisen, kan DI's regionale formand nikke genkendende til.

"Stemningen rundt omkring i virksomhederne er positiv," siger Richard Fynbo, formand for DI Vendsyssel og til daglig adm. direktør i marmeladeproducenten Fynbo Foods i Vrå, til Finans.

Fynbo Foods oplevede sidste år en vækst i omsætningen på 13 pct., og dermed var virksomheden med knap 90 ansatte stort set på linje med udviklingen blandt de 50 største virksomheder i Nordjylland, viser DAA-tallene.

At opturen for alvor har bidt sig fast blandt både store og små virksomheder rundt om i det nordjyske, er formanden for 3F i Aalborg, Søren Elsberg, klar til at skrive under på.

"Der er kommet gang i hjulene. Især inden for byggesektoren, hvor byggeriet af det nye supersygehus i Aalborg trækker mange folk fra hele regionen, men der er også fremgang på industriområdet. Havnen i Aalborg har f.eks. aldrig haft det bedre. Så der er altså noget optimisme og grobund i opsvinget," siger 3F-formanden til Finans og understreger, at opsvinget nu har så meget fart under fødderne, at fremgangen spreder sig som ringe i vandet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.