Jobfest i Arbejdstilsynet: Nyt tæskehold mod social dumping

27 nye ansatte i Arbejdstilsynet skal gøre livet surt for udenlandske virksomheder, der snyder på vægten, og sørge for, at skandalerne fra Metrobyggeriet ikke gentager sig.
Arbejdstilsynet skal fremover sammen med SKAT og politiet lave dobbelt så mange aktioner, som de gjorde i 2014.
Arbejdstilsynet skal fremover sammen med SKAT og politiet lave dobbelt så mange aktioner, som de gjorde i 2014. Klaus Lange

Alvorlige ulykker, vold og underbetalte østarbejdere. Den ene skandalesag har ramt metrobyggeriet i København efter den anden. Og det må ikke gentage sig, når byggeriet af Femeren-forbindelsen går i gang.

Derfor ansætter Arbejdstilsynet nu 27 nye medarbejdere, der skal ud og føre tilsyn på byggepladserne.

- På baggrund af erfaringerne fra metroen har vi fået en ekstra bevilling til at føre tilsyn med de store infrastrukturprojekter som for eksempel Femeren og den nye togstrækning fra København til Ringsted, siger kontorchef i Arbejdstilsynet Eva Jensen.

De ekstra 55 millioner kroner har Arbejdstilsynet fået i forbindelse med finansloven for 2015, og de skal bruges til en ekstra indsats mod social dumping over de næste fire år.

De 27 nye tilsynsførende skal i dialog med bygherrerne på de store infrastruktur-projekter og skærpe kontrollen på byggepladserne.

Derudover skal de fokusere på udenlandske virksomheder og danske virksomheder, som bruger udenlandsk arbejdskraft.

- Sammen med SKAT og politiet skal vi ud og lave dobbelt så mange aktioner, som vi gjorde i 2014, siger Eva Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.