Jobfest for nyuddannede: Her står jobbene i kø

Størstedelen af de nyuddannede ingeniører går direkte fra eksamensbordet til skrivebordet i en virksomhed.
Omkring 95 procent af dem, der er blevet færdig på Ingeniørhøjskolen i Aarhus i år har fået job.
Omkring 95 procent af dem, der er blevet færdig på Ingeniørhøjskolen i Aarhus i år har fået job. Foto: Colourbox

Det er en drøm for enhver studerende: At der bare står et job og venter, når man er færdig med uddannelsen. Den drøm er virkelighed for ingeniørerne, fortæller DR Østjylland.

Omkring 95 procent af dem, der er blevet færdig på Ingeniørhøjskolen i Aarhus i år har fået job.

Mia Leth Sørensen er en af dem.

- Jeg har fået job fra 1. september i et konsulentfirma, hvor jeg skal arbejde med it. Jeg skrev under for en uge siden, siger hun til DR Østjylland.

Mia Leth Sørensen blev i sidste uge blev færdig som diplomingeniør i Sundhedsteknologi på Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet.

Men allerede før hun skulle til sin sidste eksamen, havde hun altså sikret sig et job.

Mia Leth Sørensen er langt fra den eneste ingeniørstuderende, der går direkte fra eksamensbordet til arbejdsbordet i et firma.

Direktør Conni Simonsen fra Ingeniørhøjskolen siger, at skolen i år tilsammen - både i vinter og her til sommer - har udklækket omkring 500 nye ingeniører.

Op mod 95 procent af dem er i arbejde - og det går hurtigt.

- Nogen har allerede et arbejde, allerede inden de får diplomet. Der er nogen, der beslutter sig til at de lige vil puste ud, inden de søger job. Men det går meget hurtigt, siger Conny Simonsen.

For Mia Leth Sørensen krævede det ikke mere end en opringning til det firma, hvor hun havde været i praktik.

- Jeg kontaktede dem for at høre om de ikke havde noget fast. Og det havde de heldigvis.

Prognoser siger, at der om ti år vil mangle op mod 10.000 ingeniører i Danmark. I erkendelse af at mange virksomheder er meget sultne efter at få ansat ingeniører, har De Studerendes Råd på Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet indført en slags ingeniørdating.

Virksomhederne får mulighed for at besøge de studerendes fredagsbar for at fortælle om sig selv og deres arbejde og for der at komme i kontakt med de kommende ingeniører, fortæller medlem af bestyrelsen i De Studerendes Råd, Dannie Lehmann.

- Det er både for at motivere de studerende tidligt, og for at skabe kontakt mellem studerende og virksomheder.

Direktør på Ingeniørhøjskolen Conni Simonsen ved af erfaring, at virksomhederne er meget om sig for tidligt at få fat i ingeniører.

- Det er både, når de studerende skal i praktik, og når de er ved at være færdige, at virksomhederne har stor interesse i kontakt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.