Jobcenter ansætter læge: Skal sparre med sagsbehandlere

Jammerbugt Kommune har ansat en læge til at sparre med sagsbehandlerne.
Foto: Scanpix/arkiv

Fremover skal de kommunale sagsbehandlere i Jammerbugt Kommune kunne spare dagligt med en læge.

Kommunen har derfor ansat en læge, der skal sidde side om side med sagsbehandlerne og hjælpe med at tolke oplysninger fra praktiserende læger og speciallæger. Det skriver DR Nordjylland.

- Vi har rigtig mange sager, hvor der kan være tvivl om de oplysninger, vi får fra de praktiserende læger og speciallæger. Der kan vores læge hjælpe, siger arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen fra Jammerbugt Kommune til DR Nordjylland.

Tiltaget skal sikre, at borgerne kommer hurtigere i job efter en sygemelding. Tidligere har kommunen brugt lægekonsulenter udefra, men det gør det lettere, at den lægefaglige sparring nu er tættere på, vurderer rådgiver ved Jammerbugt Kommune Lisa Ramshøj Hvam.

- Vi skal sidde og tolke de lægelige oplysninger, men vi er rådgivere, ikke læger. Vi kan tolke mange ting ud af lægepapirer, så det er dejligt, at vi har direkte adgang til en læge, siger hun til DR Nyheder.

- Jeg kan tilbyde en hurtig og tilgængelig lægefaglig sparring for rådgiverne, så er de bedre klædt på til at træffe de rigtige beslutninger for den enkelte borger, siger læge i Jammerbugt Kommune Betina Nedergaard.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.