Job-kickstart: Lav løn skal bryde isen for flygtninge

Dansk Flygtningehjælp vil have sænket lønnen til flygtninge og indvandrere, så de kan blive interessante for arbejdsgiverne. Men LO afviser, at der er brug for en ny model.
Maung er fra Burma og et eksempel på en flygtning, der har brudt isen til det danske arbejdsmarked. Nu vil Dansk Flygtningehjælp sænke startlønnen, så det også kan lykkes for andre.
Maung er fra Burma og et eksempel på en flygtning, der har brudt isen til det danske arbejdsmarked. Nu vil Dansk Flygtningehjælp sænke startlønnen, så det også kan lykkes for andre.

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm slår i dag i Børsen alarm over den lave tilknytning til arbejdsmarkedet blandt flygtninge og indvandrere. Han foreslår derfor, at arbejdsgivere kan få lov at betale en lavere løn, så det bliver mere attraktivt for dem at ansætte denne gruppe.

- Der skal være en periode hvor arbejdskraften skal gøres billigere for arbejdsgiverne, indtil det stemmer igen efter et år eller to. Jeg vil ikke definere ordningen, men problemet er super klart, og hvis ikke arbejdsmarkedet bliver enige om en løsning på det her område, så kommer der ikke nogen løsning, siger Andreas Kamm til Børsen.

LO: Ikke nødvendigt

Cheføkonom i Cepos henviser til, at der et stort gab mellem danskeres beskæftigelsesgrad på 73 procent og ikke-indvandreres, der ligger på 47 procent og opfordrer til, at LO og DA aftaler en form for indslusningsløn.

Men LO afviser, at det er nødvendigt. Her mener man, at den såkaldte trappemodel fra 2002, der skal hjælpe indvandrere i job med en kombination af sprogundervisning og virksomhedspraktik, er et godt redskab.

- Er man ikke produktiv fra dag ét, så kan man komme ind på arbejdsmarkedet via den her trappemodel, hvor de kan komme i praktik og i løntilskud, siger cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen til Børsen.

Kilde: Børsen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.